28 Mart 2024 Perşembe

DİYANET FETÖ RAPORUNU AÇIKLADI

DİYANET FETÖ RAPORUNU AÇIKLADI

Isparta

Diyanetİşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri YüksekKurulu tarafından "Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı"başlığı altında hazırlanan çalışmayı açıkladı.

Görmez'inaçıklamalarından satır başları;

Buçalışma aslında artık, geçmiş için değil, gelecek için çok daha büyük önem arzetmektedir. FETÖ terör örgütünün bunlardan biri olduğundan hiç şüphe yoktur.

Yanlışbilgileri doğru bilgilerle harmanlayarak verdiler. Hemen her konuşmada mutlakasaptırıcı bir ifade adeta satır arasına girmiştir.

Takiyyesözlerle insanların inançlarına sızmıştır.

FETÖ,yöntemlerini sinsice gözyaşları içinde uyguladı.

FETÖ,Kur'an-ı Kerim'i de istismar ediyor.

FETÖelebaşı için ayetler yalnızca bir araçtır.

FETÖelebaşının yöntemleri...

Kendinikatettiği halde 3. şahıslar üzerinden konuşmak. Kibri tevazu olarak pazarlamak.

Kendimensuplarına sürekli Allah'a ulaşmanın mümkün olduğunu anlatma çabasındaolmuştur. Her konuşmasında Peygamberi İzmir'e getirmesi, camiye, cemaatiarasına sokması, onunla görüştüğünü sürekli iddia etmesi artık işten biledeğildir. Fakat bunu sinsice yapıldığını görüyoruz. Gözyaşları içerisindesöylendiğine hep şahit oluyoruz. Önündeki genç çocukların çığlıklarınıartıracak şekilde söylediğine şahit oluyoruz.

Biryandan Peygamber efendimizi haşa, ayağına kadar getirirken kendisi meleklerlegörüştüğünü ifade ediyor. Kendisini Hak'tan nida geldiğini söylemektençekinmiyor. Sadece Allah ile aldatılmıyor insanlar, Kur'an-ı Kerim desuiistimal ediliyor. Kendini işaret eden ayetlerden söz ediliyor. Herhangi birilke gözetmeden kendi örgütünü yükseltmek için kullandığına şahit oluyoruz.Kur'an bir araca dönüşüyor alçalmış bir kişinin dilinde.

Havhav ederek, birilerinin arkasından tırmanıp durmaktadır. Bu birileri kimbilmiyoruz fakat belki onlar kendilerini biliyor. Böylelikle gayb alemininbilinebilir, Allah'ın ulaşılabilir, ölmüş zevatın görüşülebilir bir dünyakuruyor kendisi için.

"HERİNSANIN BİR DUBLESİ VAR, PEYGAMBERİN DE BİR DUBLESİ VAR, ARANIZDADIR"DEMEKTEN ÇEKİNMİYOR"

Herinsanın bir dublesi var, Peygamberin de bir dublesi var, vallahi o duble şuanda aranızdadır demekten çekinmiyor. Herkül'den bahsediyor, resimleriniSızıntı dergisinin kapağına defalarca taşıyor. Sızıntı dergisinde 19 bin resimincelenmiştir. 8 bini başka inanç dünyaların sembolünden ibarettir. Her resimzihin bulandırıyor, adı Sızıntı ya, insanların inancını zedeliyor. Bir İsabetimlemesi ile bir Meryem Ana resmi ile ve hatta gökten inen Tanrı'nın eliile. Zihinleri yeterince bulandırdıktan sonra işi mesihe bağlıyor bütünkonuşmalarında.

Kahramanlarıolduğunu iddia ediyor, hatta ikinci Sahabiler adını veriyor.

Onuniçin diyalog dünyaya yayılmanın bir aracıdır. Diyalog çalışmalarını, oçalışmaları başlatanların kastında da öteye taşımaktan çekinmemiştir.

Kendimensuplarına gelince onun için onlar Allah cemaatidir. Bu karmaşa içindekendisi de, kah mesih olmuş kah Peygamber'in onayladığı kişi. Tüm bubirleştirmeleri Peygamber'e rağmen, Peygamber için yapacaktır. "Ben bukötülükleri yaptım diyor, düşündüm, Peygamber'i karşıma getirdim, bunları seniniçin yaptım" diyor.

Onagöre mabedler kapanabilir, onun açtığı ışık saçan evler vardır. Hasretençocuklarını bunlara teslim eden bütün anne ve babalara sesleniyorum. Birazsonra izleyeceğiniz konuşmalar, yüzbinlerce defa o evlerde, gece yarılarındaçocuklarınıza izlettirilmiş ve dinlettirilmiştir.

Burapor aynı zamanda zihnimizi bu tür istismarlara karşı daha duyarlıkılmaktadır. Sadece bu yapıyı değil, istismar eden her hareketi ortaya bütüncinayetleri çıktıktan sonra değil, bizatihi başladığı zaman takip edip toplumlapaylaşmak zorundadır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

27 Temmuz 2017 Perşembe 23:19

EY DIYANET ISLERI BASKANLARI VE YETKILILERI GEC KALMADINIZMI???? CÜBBELI SIZIN BURADA SAYAMADIGINIZ BÜTÜN SAPKINLIKLARIYLA SENELERCE TEK BASINA MÜCADELE EDERKEN SIZ NEREDEYDINIZ!!! HALBUKI GENE BU ÖRGÜTLE SAVASAN MEHMET SEVKET EYGIYE MEKTUPLAR YAZIYORDUNUZ HADIS AYIKLAMALARINI ELESTIRDIGI ICIN!!! NICIN SEVKET EYGIYE YAZDIGINIZ MEKTUP GIBI BU ÖRGÜTÜN SAPKINLIKLARINA KARSIDA O GÜNLERDE UYARMADINIZ BU MILLETI! BU ÖRGÜT HEM HADISLERI HEM KUR´ANI AYIKLAYIP DININ ICINI BOSALTIRKEN NEREDEYYDINIZ !!

Ali

27 Temmuz 2017 Perşembe 00:29

Diyanet sen görevini yapsaydın bu raporlar hazırlanmayacaktı

Serdar

26 Temmuz 2017 Çarşamba 15:02

Ey Diyanet insanlara yıllarca arapça Kuranı okuttunuz ,Kuran ne diyor ne istiyor tam manası ile anlatmadınız Türkçe anlamları daha yeni yeni anlatmaya başladınız,her işiniz menfaat insanları en başta siz sömürüyorsunuz hac ,umre sadece ilkler ,insanları din ve başka konularda sömürenler varacağınız yer belli

Volkan

26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:46

Münafık ve din istismarcıları için yaşasın cehennem

ÇILGIN

26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:09

düne kadar kol kola gezmedinizmi,hain fetöye övgüler yagdırnlar kimbakanlar milletvekilleri beledyebaşkanları

namuslularda namussuzlar kadar cesur olmalı

26 Temmuz 2017 Çarşamba 13:17

evet ne güzel başlık örgütlü din istismarcıları:bıktık bu dinci dinsizlerden, din bezirganlarından,cumhuriyetimiz ne çekti bunlardan,Şunu unutmayın bu memlekette Mustafa Kemaller asla yenilmez,umutsuz olmayın,islam bu din tüccarlarından kurtarılacak, gerçek islamın yaşandığı yer olacak cumhuriyetimiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR