29 Mart 2024 Cuma

DİYANET, VEFA ÖĞRENCİ YURDU'NU GERİ ALDI

DİYANET, VEFA ÖĞRENCİ YURDU'NU GERİ ALDI

Isparta

Hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen çok sayıda dershane, özel okul, yurt ve vakıflar son 2 yılda gözetim altına alındı. Isparta da Hükümet-Cemaat çatışmasının etkilerini gördü.

 

Diyanet Vakfı'nın Çünür Mahallesi'nde yıllar öncesinden vatandaşlardan toplanan bağışlarla yapımına başladığı yükseköğrenim öğrenci yurdu, ekonomik zorluklar nedeniyle tamamlanamayınca yap-işlet-devret modeli ile kiralanmasına karar verilmişti. Gülen Cemaati'ne bağlı bir şirketin Diyanet Vakfı ile yaptığı protokol kapsamında kaba inşaat halindeki yurtyap-işlet-devret modeli ile 29 yıllığına kiralanmıştı. Yapımı kısa sürede tamamlanan yurt, Vefa Erkek Öğrenci Yurdu ismiyle 7 yıl önce faaliyete geçmişti.

 

2 yıl önce 2014 yerel seçimlerinden önce patlak veren Hükümet-Cemaat arasındaki çatışma, Gülen Cemaatine yakın şirketin 7 yıldır işletilen 350 öğrenci kapasiteli Vefa Öğrenci Yurdu'nun geri alınma sürecini başlattı. Diyanet Vakfı'nın başlattığı hukuki süreç kapsamında daha 22 yıl işletim hakkı olan Vefa Öğrenci Yurdu, idareye iade edildi. Erkek Öğrenci Yurdu, bu yıl Diyanet Vakfı bünyesinde hizmet verecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

25 Ağustos 2015 Salı 11:36

habarde açık açık yazıyor zaten, adamlar masraf yapmış binayı bitirmiş, şimdi 22 yıllık hakları olduğu halde Diyanet İslama aykırı olarak bu adamların haklarını gasbetmiş, hırsızlık yapmıştır. hırsızlığın gasbın hak yemenin ne olduğunu anlatmaya gerek yok. AÇIKÇA HIRSIZLIK MALI OLDUĞU BİLİNEN BİR ŞEY YENMEZ, ALINMAZ, GİYİLMEZ, OTURULMAZ. TÜM ÖĞRENCİLER BURANIN ŞUANDA GASBEDİLEN BİR HIRSIZLIK MALI OLDUĞUNU ÖĞRENSİN VE BURADA KALMASINLAR, ŞUANDA BU YURTTAN KİMSE HAYIR GELMEZ.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR