19 Mart 2024 Salı

DİKKAT ISPARTA'DAKİ METRUK BİNALARA UYUŞTURUCU TİCARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR

DİKKAT ISPARTA'DAKİ METRUK BİNALARA UYUŞTURUCU TİCARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR

Isparta

Isparta’nın nüfusunun dörtte birinin genç nüfusa sahip olması, Süleyman Demirel Üniversitesi ve askeri eğitim birliklerinin varlığı, Isparta’yı uyuşturucu satıcıları için hedef il haline getiriyor. Emniyetin verilerine göre Isparta nüfusa oranlandığında uyuşturucu ticareti şüphelisinin en çok yakalandığı ilk 5 il içerisinde yer alıyor

Isparta’da Uyuşturucu İl Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Valilikte yapılan toplantıda Isparta Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucuyla mücadele raporu ele alındı.  Şube Müdürlüğü’nün verilerine göre nüfusunun dörtte biri genç nüfusa sahip Isparta, uyuşturucu satıcıları için hedef ilk onumunda. Özelikle üniversite öğrenimi için Isparta’ya gelen üniversite öğrencilerinin kayıtsız apart dairelerde ikamet etmeleri ve  sürekli acemilik eğitimi için gelen asker sirkülasyonu uyuşturucunun sokak satıcılığı yöntemi ile satışına yönelik alınan tedbirleri zorlaştırıyor. Uyuşturucu ticareti yapanlar için bu iki kitle hedef olarak seçiliyor.

EN ÇOK EROİN YAKALANDI

Verilere göre 2015 yılında Isparta’da il genelinde 510 uyuşturucu operasyonu yapıldı. 2015’de yapılan arama ve operasyonlar sonucu uyuşturucu ticareti suçundan 986 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Şüphelilerin 98’ini 18 yaş altı suça karışmış çocuklar oluşturdu. Ülke geneline bakıldığında nüfusa orana göre Isparta 81 il içinde 13’üncü sırada yer alırken, şüpheli bakımından yine nüfusa oranlandığında Kilis, İzmir, Adana’dan sonda 4’üncü sırada yer aldı. Isparta’da en çok eroin maddesi ele geçirilirken, ecstasy haplarının ham maddesi metam fetamin maddesinin de satışının arttığı görüldü.         

METRUK BİNALARA UYUŞTURUCU TİCARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR

Isparta’da sokak satıcıları bağımlılara uyuşturucuyu terk edilmiş metruk binalarda temin edince, Valilik harekete geçti. İlde 65 metruk bina tespit edildi. Bunlardan 55’i Emniyet Müdürlüğünce takibe alındı. 21 binanın yıkılması karara bağlandı.

OKUL ÇEVRESİNDE VE ANA ARTERLERDE TEDBİR

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, okul çevrelerinde uyuşturucu ticaretinin önüne geçmek için 11 okulda çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar dahilinde 10 okulda okul polisi , 22 okulda sivil ekipler, 74 okulda okul irtibat görevlileri  hazır bulunuyor. Polis, Isparta’nın girişlerinde dört  ayı noktada arama ve önleyici polislik hizmetleriyle ile uyuşturucu girişinin önüne geçilmesine yönelik çalışma yürütülüyor. Madde bağımlılığının önlenmesi için sık sık eğitim çalışmaları düzenleniyor. 

ISPARTA’YA NARKOTİM GELİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Daire Başkanlığınca geliştirilen Narkotim kapsamında Isparta’da narkotim kurulması için çalışmalar sürüyor. Bu yılın ilk yarısında narkotimler sahada olacak ve uyuşturucu ile mücadelede etkin çalışmalar yürütecek

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kahraman polisler

23 Şubat 2017 Perşembe 20:21

kahraman polisler şehrin göbeğinde şarjör lerce ateş eden lerlede mücadele edin .emniyetin camından baksanız göreceksiniz belkide ateşedenleri.

Ahmet SOYLU

23 Şubat 2017 Perşembe 13:45

Vatanımızın kahraman evlatlarından Allah razı olsun.Bu uyuşturucu ve benzeri pisliklerden evlatlarımızın korunması için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizi Allah her türlü beladan muhafaza eylesin korusun inşallah.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR