16 Nisan 2024 Salı

DİKKAT ÇOCUKLU MEMURA DEV DESTEK

DİKKAT ÇOCUKLU MEMURA DEV DESTEK

Isparta

Aileve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, ekonomik yetersizlikler nedeniyle çocuklarına bakamayan ailelere sağlanan destekler, 2017 yılı memur maaş katsayılarında yapılan artışla yeniden güncellendi.

"SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK" (SED) HİZMETİ SAĞLANIYOR

Bakanlık tarafından yoksul durumdaki ailelerin çocuklarını sadece ekonomik yetersizlikler yüzünden yurtlara vermesinin önüne geçmek amacıyla "Sosyal ve Ekonomik Destek" (SED) hizmeti sağlanıyor.

79 BİN YOKSUL ÇOCUK DESTEKLENDİ

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen uygulamayla 2016 itibarıyla yaklaşık 79bin yoksul çocuk ailesi yanında desteklenirken, ailelere geçen yıl çocuk başına aylık ortalama 653 lira ödeme yapıldı.

MİKTARLAR GÜNCELLENDİ

Memur maaş katsayılarındaki yıllık artışla SED hizmetine ilişkin ödeme tutarlarındada her yıl artış sağlanırken, 2017 yılının destek miktarları da yeniden güncellenmiş oldu.

İŞTE YENİ DESTEK RAKAMLARI

Bu kapsamda, ailesi yanında yardım yapılan okul öncesi çocuklar için destek miktarı aylık 456,28 liraya, ilköğretime devam eden çocuk için 684,41 liraya, orta öğretime devam eden çocuk için 730,04 liraya, yükseköğretime devam edenler için de aylık 821,30 liraya yükseldi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Zümrüt

06 Ocak 2017 Cuma 18:43

Neden bizlerede uygulanmıyor.asgari. üçretle geçiniyor.çogu kesim neden onlaqada uygulansaya.memurdan çokmu alıyorlar.memurlar marka peşinde koşarken asgaRi üçretle geçinen indirim takip ediyo.onlarınki çocuk degilmi.

Barut Osman

06 Ocak 2017 Cuma 15:41

Başlıkta çocuklu memura dev destek demişsiniz. Haberin içeriğinde böyle bir şey olmadığı belli. Zaten milletin memurlara alerjisi var, neden yanıltıcı ve memurları hedef gösteren haberler yapıyorsunuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR