20 Nisan 2024 Cumartesi

DEVLET YATIRIM YAPANA SAHİP ÇIKIYOR

TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, "Isparta’yı önce ülkemizin sonra da Avrupanın meyve ve sebze deposu haline getirmeyi kendimize hedef koyduk" dedi.

Isparta

TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, hibe desteklerden en çok yararlanan ilçenin Gelendost olduğuna dikkat çekti. TKDK'nın bu zamana kadar Isparta'da 108 projeyi desteklediğini belirten Gülcü, 61.7 milyonluk yatırıma 32.5 milyon TL hibe verildiğini açıkladı. Gülcü, açılışta şöyle konuştu: TKDK olarak Isparta’yı önce ülkemizin sonra da Avrupanın meyve ve sebze deposu haline getirmeyi kendimize hedef koyduk. Ve bu hedefe sizlerin de katkılarıyla adım adım yürüyoruz. İşte onlardan birini daha az sonra sizlerin ve ülkemizin hizmetine açacağız.

YÜZDE 50 HİBE  DESTEK

Bugün itibarıyla TKDK olarak; Hemen her kesimden küçük orta ve büyük ölçekli yatırımlara %50-%65 arasında değişen oranlarda hibe desteği vermekteyiz. Örneğin, Sütçülerde, Yenişarbademlide arıcılık yapan yada Keçiborluda Gül yetiştiren veya Senirkentte hayvancılık yapmak isteyen bir çiftçimize, Eğirdir'de Barla'da butik otel, apart veya restoran, pastane yapmak isteyen bir girişimciye, İşte burada olduğu gibi Gelendostta soğuk hava deposu yapacak olan bir girişimcimize, Hatta Organize sanayi bölgesine dev bir süt işleme fabrikası yapacak olan bir yatırımcıya da TKDK olarak en az %50 hibe desteği verebiliyoruz. Kurumumuz tarafından destek verilen sektörler Bu yıl sonuna doğru uygulamaya başlayacağımız IPARD II’de daha da genişleyecek hibe destek oranları daha da yükselecek.

EN ÇOK DESTEK ALAN

İLÇE GELENDOST

            Isparta İl Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar Isparta’da 108 proje sahibi ile sözleşme imzaladık. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 61 780 000 TL olup ödenen hibedestek miktarı 32 520 000 TL’dir. Gelendost İlçemizde ise  Son ikiyılda 1’i Hayvancılık, 4’ü Soğuk Hava Deposu, 1 tanesi de Paketleme Tesisi olmak üzere yatırım bütçeleri toplamı 11 Milyon Türk Lirası olan 6 projeyi destekledik ve proje sahiplerine 5.5 Milyon Türk Lirası hibe ödedik. 10 Şubat 2015 te sona eren 13. Çağrı döneminde ise, Gelendost ilçemizden 8 Soğuk Hava deposu projesi daha aldık. Yeni alınan ve önümüzdeki bir yıl içinde tamamlanacak olan bu projelerin toplam bütçesi:21.480.996 TL dir.

Ödenecek Hibe miktarı da : 10 milyon Türk Lirasıdır.  Yani önümüzdeki bir yılı da dahil edersek Gelendost’ta 32 550 000 TL’lik İPARD yatırımı gerçekleştirilmiş ve 16 000 000 TL hibe desteği ödenmiş olacaktır. Bu yönüyle Gelendost ilçemiz TKDK desteklerinde en fazla yararlanan ilçemizdir. Tüm Gelendostluları ve yatırımcılarımızı tekrar kutluyorum.

20 İLDEN BİRİSİ

ISPARTA

            Ben bu vesileyle sizlerin huzurunda az önce övünerek açıkladığım hibe desteklerinin dağıtımını gerçekleştiren TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünün Ülke genelinde açılan ilk 20 ilden biri olarak Isparta’ya kazandırılmasında büyük çaba gösteren değerli Milletvekillerimize, bu önceliği Isparta’ya tanıyan hükümetimize,Sayın Bakanımıza ve Kurum Başkanımıza,

            Ayrıca Bakanlıktaki görevleri sırasında IPARD programının temellerinin atılması,vizyon, misyon ve hedeflerinin belirlenmesinde büyük katkıları ve emeği olduğunu bildiğim ve her zaman her ortamda TKDK’ya desteklerini esirgemeyen sayın Valimize huzurlarınızda kurumum ve personelim adına teşekkür ediyorum."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR