19 Nisan 2024 Cuma

DEVLET BABADAN MADDİ YARDIM....

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile yaralılara ulaştırılmak üzere Akşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 100 bin lira gönderildiği bildirildi Isparta Valiliği, Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesince, kazada mağdur olan ailelere nakdi yardımda bulunulmaya başlandı.

Isparta

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile yaralı kurtulanlara ulaştırılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Akşehir Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'na 100 bin lira gönderildiği bildirildi.

 

Konya'nın Akşehir İlçesi Belediye Başkanı Salih Akkaya,makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın hemen ardından kriz masası kurarak, belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

 

Cenaze yakınlarına belediye tarafından yemek gönderildiğini ve tüm evlere taziye ziyaretlerinde bulunduklarını ifade eden Başkan Akkaya,şunları kaydetti:

 

"Isparta Valiliği tarafından, Isparta'da tedavi görenyaralıların her birine 500 lira nakdi yardım yapılmıştır. Belediye olarak bizde hastanede yatan her yaralıya 250 lira yardımda bulunduk. Akşehir protokolümüzce cenaze evleri ayrı ayrı ziyaret edilmiş, bu taziye ziyaretlerinde ihtiyaçları tespit edilmiştir. ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına 500'er lira yardım yapılmıştır. Kaymakamlık tarafından da cenaze yakınlarına 500 lira yardım yapıldı. Durumları yakından takip edilmektedir."  

 

Akkaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Akşehir Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 100 bin lira gönderildiğini vurgulayarak, "Vakıf bütçesinden ayrılan 150 bin lirayla toplam 250 binlira bütçenin ilgili ailelere ödenmesiyle ilgili vakıf toplantısı yapılmıştır.Toplantıda söz konusu bütçenin, ailelerin ihtiyaçlarına göre dağıtılması görüşüldü. Gerekli yardımlar önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi.

 

Akkaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla görevlendirilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile ilçeye gelen uzmanlar tarafından tüm cenaze evlerinin ziyaret edildiğini de sözlerine ekledi.

 

Akşehir-Yalvaç yolunda 31 Ekim Cuma günü, Metin Arslanalp'in kullandığı, Akşehir'den Isparta'ın Yalvaç ilçesine tarım işçilerini taşıyan 42D 0881 plakalı midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 17 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR