29 Mart 2024 Cuma

DEVİR HAKKI VERİLMELİ

Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekilli ve Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, K1, K2 ve D4 yetki belgelerine ilişkin önemli bir talep de bulundu.

Isparta

Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekilli ve Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, K1, K2 ve D4 yetki belgelerine ilişkin önemli bir talep de bulundu.

 

Her platformda K1, K2 ve D4 yetki belgelerinde devir hakkı verilmelidir diye dile getirdiklerini ifade eden Tural, “Bugün K1 yetki belgesi için 20 bin 452 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Belgeyi aldıktan 1-2 yıl sonra aracımızı sattık veya mesleği bıraktığımız zaman geri kalan süre yanmaktadır. Bu yüzden K1, K2 ve D4 belgelerine devir hakkı verilmeli ya da kalan sürenin değeri hesaplanarak esnafımıza, kişiye iadesi yapılmalıdır” dedi.

 

YA DEVİR HAKKI YA DA ÜCRET İADESİ VERİLMELİ

 Tural açıklamasına şöyle devam etti:”Bugünün şartlarında K1 yetki belgesine 20 bin 542 TL ödenmektedir.Bunun süresi ise 5 yılı kapsamaktadır. 5 yıl sonra belgeyi vize ettirdiğimiz zaman vize yapılmadığı tarihteki fiyatın yüzde 5’ini ödemekle mükellefiz. Ancak mesleği bıraktığınız ya da aracı sattığınız zaman bu belgenin devri olmadığı için şoför esnafımız büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalmaktadır. Bir aracın satıldığı zaman eğer işe devam edilmeyecekse K1, K2 taşımacılık yetki belgelerinde mutlaka devir hakkı olmalıdır. Ya da kalan sürenin değeri hesaplanarak geriye iade edilmelidir. Bu konuda Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile tüm yetkililerden destek beklemekteyiz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR