29 Mart 2024 Cuma

DEV YATIRIM GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tıpkı Güneydoğu’daki GAP gibi Akdeniz Bölgesi içinde kısa adı Akdeniz GEP olan Akdeniz Gelişim Projesi hazırladıklarını açıkladı. 5 yılda tamamlanması planlanan proje 37 milyar TL’ye mal olacak.

Isparta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının yaptığı yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni için bugün Isparta’ya geldi. Isparta’da ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Genel Müdürleriyle birlikte Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

DEV YATIRIM GELİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları doğrultusunda Akdeniz Bölgesi için çok büyük bir proje hazırladıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Akdeniz Gelişim Projesi. (AKDENİZ GEP) Proje kapsamında burada 3725 tesis yapılacak. 37 milyar tl harcanacak.2019 yılına kadar sürecek bir proje. 5 yılda yapılacak büyük bir program. Bunu Başbakanımız bize talimat vermişti. GAP modeli bir çalışma istemişti. Akdeniz Bölgesinde adaya kadar olan 8 ilde proje hazırlayın diye talimat vermişti. 6aylık bir çalışma neticesinde nereye ne yapılacak bunları belirledik. 2019 yılına kadar 266 baraj ve gölet 440 sulama tesisi, 32 içme suyu tesisi, 850 dere ıslahı tesisi, 1299 adet köprü ağaçlandırma gibi yatırımlar yapılacak”dedi.

ISPARTA’YA KAYMAKLI LOKUM

GETİRECEK HALİMİZ YOKTU

Bakan Eroğlu, Isparta’ya hiçbir zaman eli boş gelmediklerini belirterek “Buraya gelirken Afyonkarahisardan kaymaklı lokum getirecek halim yoktu. Buraya heybem dolu yatırımlarla geldim. Buraya 60 müjde verdim daha önce. Birçoğu yapıldı. Bu kez de 16 müjdeyle geldik. 60+16 toplamda 76 müjdeylegeldim. Isparta tarihinde bu görülmemiş rakamdır. Bu sefer gelen yatırımmiktarı 142 milyon lira. 1.5 yılda 76 müjde ve toplamda yarım kat trilyondan fazla yatırımla buraya gelmişiz. Dere ıslahları, baraj inşaatları, taşkın koruma tesislerinin temelini atacağız. Yine bu yıl 12 bin 500 dekardaağaçlandırma çalışması yapacağız. Yaptıklarımız ortada. Şunu samimiyetle görelim. Bizim son 12 yılda yaptıklarımızla diğerlerini mukayese edin.Isparta’ya geçen sene 6 milyarlık yatırım yapmışız” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aydoğmuşlu

20 Ekim 2015 Salı 14:00

Sayın bakanım o heybenin içerisinde aydoğmuş içinde bir şeyler varmı??? Dereler senelerdir ıslah edilecek bir türlü ödenek yok diye başlanamıyor.

ISPARTALI

20 Ekim 2015 Salı 08:45

ne cok isterdim her ile bir tane veysel eroğlu olsaydı. afyon'un 15 yıl öncesini bilenler simdiki afyonu görünce farkı anlarlar adam büyük şehir yapmış afyonu. kşke veysel eroğlu ıspartalı olsaydı diye hayal kuruyorum.

Adamsın..

19 Ekim 2015 Pazartesi 16:58

Yok sen gibi Ak partili Keşke her bakan sen gibi olsa keşke sende Ispartalı olsaydın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR