17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’da su ürünleri denetimleri hız kesmeden sürdürülüyor

Isparta’da su ürünleri denetimleri hız kesmeden sürdürülüyor

Isparta

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması, yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması ve gelen yasadışı avcılığa ilişkin şikayetlerin değerlendirilmesi amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için ülke genelinde 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında eş zamanlı denetimler yapılması planlandı. 
Bu kapsamda Isparta’da 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde Eğirdir, Beyşehir Gölü ve Karacaören Baraj Gölü avlak sahalarında sazangiller av yasakları kapsamında yasak av araçları ve kaçak avcılık ile ilgili 25 adet denetim gerçekleştirildi. Denetimler esnasında sahipsiz 800 metre uzatma ağına el konuldu. Ağlardan çıkan yaklaşık 140 kilogram canlı sazan balığı avlandığı suya iade edildi. 
Isparta genelinde faaliyet gösteren 4 adet işleme ve değerlendirme tesisi ile 31 adet perakende balık satış yeri ve semt pazarlarında balıklarda boy, zaman ve tür yasağıyla ilgili 42 adet denetim gerçekleştirildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mustafa

01 Mayıs 2024 Çarşamba 03:43

Aynı denetimlerin ıspartada dönerciler içinde yapılması gerekir dönere zam içinde tavuk yok

Sirin Eren

01 Mayıs 2024 Çarşamba 03:12

Butun kis boyu kucuk baliklar pazarlarda satildi. Vatana millete duyuru yaparak denetim mi olur? Ani ve daha once denetim yapilmaliydi. Ama yapilmasina bile sukur. Tesekkur ederiz.

Seyda

01 Mayıs 2024 Çarşamba 02:35

Kucuklerle değil büyük balıklarla uğraşın...

Musti

30 Nisan 2024 Salı 23:35

Cuma pazarında her hafta satıyorlar.Bu arada sanayide satılan sazanlar karacaören barajı ağda yetişen zirai sazan alanlar göl sazanı değil onlar üretim amaclı satıla bilir.Havuz somonu gibi alabalık gibi yasak yok.

Vatandaş

30 Nisan 2024 Salı 21:43

Sanayi Halkbankasının ****arda yol üzerinde yeni avlamış sazanları her gün satıyorlar.

Ali

30 Nisan 2024 Salı 20:51

Koca kış karınca gibi hamsi yedirdiler denetimde göz yumdular simdi ise adet yerinde olsun diye denetimne çıkmışlar hamsi yavrusunun yavrusunu yedirdiler du ürünleri denetimi nerdeydi kışın odasinda çay içiyor du

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR