29 Mart 2024 Cuma

DETAYLAR BOMBA 32 DE

SDÜ’nün eski Rektörü İbicioğlu dahil toplam 14 kişi daha tutuklandı

Isparta

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıslardan son 17 kişinin bugün hem savcılık hem de mahkeme süreci tamamlandı. İşadamlarından Aliihsan Altınok Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, aralarında SDÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun da bulunduğu 16 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede İbicioğlu dahil 14 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Isparta merkezli FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 52 kişinin savcılık ve mahkeme sorguları tamamlandı.

Bugün son olarak aralarında SDÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, örgütün sözde Ege Bölge İmamı olduğu ileri sürülen Osman Demirhan, dönemin rektör yardımcıları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından İşadamı Aliihsan Altınok serbest bırakılırken, 16 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

 

8 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti kararını verdi. Mahkeme 16 kişiden 14’ünün tutuklanmasına, 2’sinin serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan isimler arasında SDÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, sözde örgütün Ege imamı olduğu ileri sürülen Osman Demirhan, eski rektör yardımcıları Hüseyin Akyıldız, Süleyman Seydi, SDÜ’nün eski bilgi işlem müdürü Halil Karakoç, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, işadamları Bedri Ayhan, Özcan Pınarcı, Ahmet Tahir Bakal, Adem Demiralay, Mustafa Ardal, Rıza Şahin, Abdullah Nuri Yolcu, Muammer Görgeç tutuklandı. Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ile Eşref Çoban serbest bırakıldı.

Kararın açıklanmasının ardından tutuklanan şahıslar önce sağlık kontrolü için hastaneye ardından ise cezaevine götürülecek.

TUTUKLANANLAR 

HASAN İBİCİOĞLU

SÜLEYMAN SEYDİ
HÜSEYİN AKYILDIZ
HALİL KARAKOÇ
ALİ YAVUZ
BEDRİ AYHAN
ABDULLAH NURİ YOLCU
ÖZCAN PINARCI
RIZA ŞAHİN
ADEM DEMİRALAY
MUHAMMER GÖRGEÇ
MUSTAFA ARDAL
OSMAN DEMİRHAN
AHMET TAHİR BAKAL


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YahyaORUÇ

19 Mart 2016 Cumartesi 22:09

parelelin imamları şeytan gibi,adamları görünce çocuklar korkar.dikat edilirse bunları piyasada bilen yoktur. Gizlidirler,Madem sizin kanunsuz işiniz yok niye gizlenirsiniz.

kimliksiz

18 Mart 2016 Cuma 20:00

ellerinde silah bile olmayan masum insanları hapise atarak kendini haklı göstermeye çalışanlar, yazık size. Pkk ya yapcağınızı masum insanlara yapıyosunuz ülke elden gidiyor pkk ülkeyi satın alıyor siz masum insanların canını yakmanın peşindesiniz. Yazıklar olsun.Bide hainler cezasını çeksin bunları öldürmek lazım diyenler asıl hain başta siz nasıl bir körseniz gözünüze nasıl bir perde inmişse bunu göremiyosunuz Allah affetsin.

ALLAH ALLAH

01 Kasım 2016 Salı 01:56

HAKLSIN SİLAZSIZDILAR ONUN İÇİN İNSANLARIN USTUNE HELİKOPTERLE ATEŞ ACTILAR EVET SİLAZSIZDIRLAR VEDE F16 LARLA BOMBA ATTILAR EVET SİLAZSIZDILAR TANKLA İNSANLARIN UZERİNE SÜRDÜLER EVET PKK YA YAPILMASI GEREKNLERİ ONLARA YAPIYORLAR DİYORSUNYA ACABA BUGUNE KADAR BOMBALANCAK MEVZİLERİ HANI O GUN HALKIN USTUNE ATEŞ ACIN DİYEN SÖZDE ABİLERİN BELİRLEMİŞ OLMASIN

sokrates

20 Mart 2016 Pazar 14:05

sen kahrol **** çocuğu

Mümin

17 Mart 2016 Perşembe 22:32

Geçen yönetimin gidişatından rahatsız olup 2 yıl öncesinden istifa eden rektör yardımcısını mahkemeye çıkartıyorlar ama onun yerine gelen adamı mahkemeye daha çıkmadan aklıyorlar.Anlaşılan üst makamlardan baskı geldi ama savcı kay'acanı mahkemeye sevk etmeliydi. Bu şekilde paralel çok zor ama çok zor temizlenir.

paralel magduru

17 Mart 2016 Perşembe 21:43

maalesef bu donemde ozellikle tutuklanan rektor yardimcilarinin akrabalari ve yakinlari haksiz sekilde ve hatta baskalarinin hakki yenerek kadro aldilar ogretim uyesi oldular. Umarim bu haksizliklarda arastirilir ve uzerine gidilir

Ercan

17 Mart 2016 Perşembe 21:18

Herhalde Isparta Türkiye rekoru kırmıştır. Yani ben bu başsavcıyı, savcısını,sulh ceza hakimini ve polisleri tebrik ediyorum. 1 sene takip edip 20 takke yakalamışlar Bugün yüzlerce insanımızı, polisi-askeri katleden PKK, İŞİD gibi teröristleri yakalamak prim kazandırmıyor. Silahsız insanları evinden işinden topla adına operasyon de içeri at. Suç ve suç delil gerekmiyor, sayın Başkan arkanızda. Başkan şimdi madalya takar artık size. Peki yarın başkan düşerse siz ne yaparsınız, düşündünüzmü hiç?

asdsf

18 Mart 2016 Cuma 19:56

helal lan

üniversite çiftliği

17 Mart 2016 Perşembe 20:56

Üniversitede makam sahibi olup haksız bir şekilde oğullarını, kızlarını, yakınlarını v.s. Üniversiteye işe yerleştiren kişilerde araştırılsın. Kişiye özel şartlar yazılarak asistan, uzman alınıyor. Bakıyorsun alınacak kişi bir tek O’nu işaret ediyor. Böylece hocalık babadan oğula, babadan kıza geçiyor. Örnekler çok fazla. Allah sizleri bildiği gibi yapsın.

mert

17 Mart 2016 Perşembe 20:38

Bunların döneminde Üniversiteye aldıkları akademik idari personel tüm fetöcüler araştırılsın.

Davut

17 Mart 2016 Perşembe 20:36

1 Başsavcı, 1 savcı, 1 hakim, 3-5 polis,hepsi bukadar, Sahte diplomalı birine ayakçılıkta yarıştılar. Muratlarına erdiler. Ama bu adliyede ve diğer adliyelerde yeminine sadık, şerefli bunların 500 katı hakim-savcı var. Başkanın adamları yarın bunların karşısında gerçek mahkemelerde yargılanacaklar. Büyük ihtimalle diplomanın sahteliğide yakında tescillenecek ve CB'liği düşecek ve kodese girecek. Suriyede yaptıklarından dolayıda Lahey'den aranıyor olacak, biyere kaçamayacaktır. Aferin sizlere

İsmail yüksel

17 Mart 2016 Perşembe 20:30

İşte bu kadar

knox

22 Ağustos 2016 Pazartesi 19:04

bunlarin hepsi fetöcü hepsi ile iş yaptım ne mal oldukları belli idi haram olsun yedikleri kul hakları yok temizmiş masummus daha cok var ben ıspartada esnaftım bu serefsizlerden biz çok çektik anlat anlat bitmez devamınıda ben ihbar edicem bildiklerimi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR