19 Mart 2024 Salı

Derhal geri dönün aksi taktirde ateş edeceğim

Derhal geri dönün aksi taktirde ateş edeceğim

Isparta

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edileneski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı TuğgeneralKurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'ututuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır CezaMahkemesindeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonundayapıldı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım,Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif ŞahinoğluHüseyin Seçkin Erslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim veTatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan BaşkanıAlbay Orhan Yılmaz ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Isparta Emniyet MüdürYardımcısı Kamuran Koç, 15 Temmuz gecesi Isparta Terörizmle Mücadele EğitimMerkez Komutanlığından çıkan ve Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda eğitim gören 700harbiyeliyi alarak havalimanına götürecek otobüsleri, Atabey Kavşağı'ndadurduğunu söyledi.

 

-"Derhal geri dönün aksi taktirde ateş edeceğim"

 

Yaklaşık 10 otobüsün olduğu konvoyu durduktan sonra araçkomutanı olan ve rütbesini üsteğmen olarak hatırladığı bir askerin kendisindenyolu açmasını istediğini ve kendisinin bunu reddettiğini ifade eden Koç,"Derhal araca binin ve kışlaya geri dönün, aksi taktirde ateşedeceğim." ifadelerini kullandığını anlattı.

Bu uyarıyı birkaç kez tekrarladığını ve araçların geridöndüğünü anlatan Koç, bir süre sonra vatandaşların darbeye tepki göstermekiçin toplandığı komutanlığın 2 No'lu girişine herhangi bir olumsuzluğa karşıpolis ekiplerinin gönderildiğini ifade etti.

Koç, gecenin ilerleyen saatlerinde içinde harbiyeliöğrencilerin yer aldığı ve havalimanına gittikten sonra güvenlik önlemleriüzerine geri dönen araç ve sürücülerini emniyet müdürlüğüne götürmek içinkomutanlığa gittiğini dile getirerek, Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile 15 rütbeli askerin olduğu odaya girdiğinive araç ve sürücülerini emniyete götürmek istediğini söylediğini belirtti.

Odadaki tüm rütbelilerin gecenin o saatinde teçhizatlıolmasını garipsediğini anlatan Koç, ısrarı üzerine Kurutmaz'ın araçları vesürücülerini kendisine verdiğini ve bunların emniyete getirildiğini kaydetti.

 

- "Dışarıda üniformalı asker görmek Vali'nin en sonisteyeceği şey"

 

Emniyet Müdür Yardımcısı Koç, 15 Temmuz gecesi emniyetekiplerince alınan tedbirlere de değinerek, havalimanına inmesi muhtemel askerihelikopter için pistlerin kamyonlarla kapatıldığını ve pist ışıklarınınsöndürüldüğünü dile getirdi.

Koç, kışla çevresindeki güvenlik önlemlerinin de sabahsaatlerine kadar devam ettiğini sözlerine ekledi.

15 Temmuz gecesi komutanlıkta tabur komutan vekili olantanık Binbaşı Serkan Ünal da gece çağrılması üzerine komutanlığa gittiğini vetelevizyondan darbe girişimi gecesi yaşananları takip ettiğini söyledi.

Komutanlıktan çıkan otobüsleri kendisinin görmediğini önesüren Ünal, 16 Temmuz sabahı alay komutanı tutuklu sanık Ahmet Yıldırım'ınkendisinin de dahil olduğu tabur komutanlarından yoklama alınmasını istediğinianlattı.

Daha sonra Yıldırım'ın tabur komutanlarını çağırarak KollukKuvvetlerinin Toplumsal Olaylarda Desteklenmesi (KOKTOD) timi hazırlanmasını istediğini ifade eden Ünal, orada bunakarşı çıkanların olduğunu, kendisinin de "Bu durumda dışarıda üniformalıasker görmek Vali'nin en son isteyeceği şey" diyerek itiraz ettiğini ancakYıldırım'ın emri geri çekmediğini kaydetti.

Yıldırım'ın ilerleyen saatlerde ikinci KOKTOD timininhazırlanmasını istediğini belirten Ünal, ancak 09.00 sularında telsizden KOKTODemrinin iptal edildiğini duyduğunu ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

fuzuli

17 Temmuz 2020 Cuma 15:11

MART 2014 YEREL SEÇİMLERİNİ "KANALTURK"TEN TAKİP EDEN KAMURAN KOÇ MU?

hatice

28 Mayıs 2017 Pazar 21:20

adalet er ya da gec bir gun yerini bulur

fatma

28 Mayıs 2017 Pazar 16:46

Bazıları kahraman olur bu ülkede, eğer güçlünün yanındaysa, bazıları terörist olur, yandaş olur; sözü dinlenmez, açıklaması dinlenmez, karar zaten verilmiştir. Birileri de gazetecilik(!) yapar, doğru bilgiyi (!) objektif (!) şekilde, insan haklarına saygı çerçevesinde(!) yapar. işte tam bu noktada diyecek tek laf kalır;Ekmek su gecikebilir, devlete temel taş bulmak gecikebilir, ama; ADALET GECİKMEZ, TEZ ELDEN VERİLMELİDİR.

ayşen

28 Mayıs 2017 Pazar 16:45

hedefine odaklanmış o gece o askerleri almaya giden eğitimli bir subay tek lafla aydınlandı ve geri döndü öyle mi?!!o gece o asker otobüsleri ****ürmek isteseydi ****ürürdü.bu milletin artık sapla samanı ayırmayı öğrenmesi gerek.dün farklı konuşanlar bugün farklı konuşuyor.yok yere masum insanlar acılar çekiyor.Hak elbet yerini bulur,gerçekler açığa çıkar ancak bu masum insanların ve ailelerinin çektiği eziyetlerin hesabını kim verir bilinmez

Seda

28 Mayıs 2017 Pazar 01:05

Adalet yerini bulduğunda şuan kahramanlık yapmış gibi görünen sen(!) işte ozaman yüzünün şeklini merak ediyorum.Gerçekler hiçbir zaman **** kalmaz kalmayacak.Hak yerini bulacak

Saadet

27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:22

10 tane içi boş otobüsün Eğridir de en saf temiz öğrencileri doldurup hainlik uğruna dopdolu bir şekilde havaalanına gidilmesi olayı. Eğer o 10 tane boş otobüs ortalama 40ar kişi alsaydı 400 kişi edecekti Yiğit komutan yürekli genç olayı anlar anlamaz kavşaktan geri dönerek 400 kişinin dalını kırmış ve onları başarısızlığa uğratmıştır böyle yiğitlere vatanın ve milletin ihtiyacı vardır bu iğrenç denemelere meydan okuyan gençlere bu vatanın milletin ihtiyacı vardır.

Betül

26 Mayıs 2017 Cuma 22:17

Olay iki kişi arasında geçiyor ve birisi kahraman olmak adına; olduğundan farklı anlatımda bulunuyorsa, ilahi adaleti unutuyor demektir."Bozduğun kantar, gün gelir seni tartar."Zaten bir insan ömrü kaç yıl ki.. Masum insanların kaderine gaspedildi. Ama şuna inancım sonsuz: Doğrunun ve yanlışın ötesinde bir yer var ve orada mutlaka buluşacağız.. Umarım buna sebep olanlar, başınızı yastığa koyduğunuzda çoluğunuz çocuğunuz aklınıza geliyordur..

Adil kul

26 Mayıs 2017 Cuma 03:35

15 temmuz hainliğinde ne ile karşılaşacağını bilmeden kelle koltukta Atabey yolunda askeri otobüslerin önünü ilk kesen ekipten ismini himmet ve Mustafa olarak bildiğim iki Komser ve şoförleri ihraç olmuştur sözün bittiği yer

anti feto

25 Mayıs 2017 Perşembe 22:52

Yukaridakimi masum yukaridaki nekadar masum ise sende o kadar masumsun masummus hade oradan bombalanan halk kendine gel adalet

Adalet

25 Mayıs 2017 Perşembe 20:33

Keske mit ile gkur bask nini da dinleyebilse bu yurekli(!) Savcilarimiz. Nedense adaletleri masum ve zayif olanlara isliyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR