19 Nisan 2024 Cuma

Demirtaş koalisyon konusunda fikir değiştirdi

Seçimden hemen sonra yaptığı açıklamada ‘AKP ile içerden ve dışandan koalisyon yapmayacağız’ diyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş fikir değiştirdi. Demirtaş, bazı şartlarla AK Parti’ye dışardan destek verebileceklerini açıkladı.

Isparta

Seçimler çalışmalarını AK Parti’yi hükümetten düşürmek üzerine kuran ve seçimlerden sonra yaptığı ilk açıklamasında ‘içerden ve dışardan AK Parti ile koalisyon yapmayacağız’ diyen Selahattin Demirtaş fikir değiştirdi.

CNN International’den Christiane Amanpour’un yayınına konuk olan Demirtaş, “AK Parti- CHP koalisyonunun gerçekleşmemesi halinde tavrınız ne olur?” sorusuna “Bütün seçenekler sırası geldiğinde değerlendirilir. Biz AK Parti ile koalisyon yapmayacağımızı söyledik. Fakat Türkiye’de istikrarsızlık doğmaması, oluşmaması için elimizden gelen çabayı da gösteririz. Azınlık hükümeti de dahil... Ancak birinci ve ikinci partinin koalisyonu şu aşamada teamüllere en uygun seçenek” cevabını verdi.

DEMİRTAŞ ŞARTLAR ÖNE SÜRDÜ

AK Parti’ye koşullu olarak destek vereceklerini söyleyen Demirtaş, 3 şartını şöyle açıkladı:

Biz HDP olarak acilen ‘Yeni anayasa, seçim kanunun değişmesi, barajın düşürülmesi, güvenlik yasasının kaldırılması’ konusunda gereken desteği veririz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Neff

13 Haziran 2015 Cumartesi 16:54

He yaw hee

Vatandaş

11 Haziran 2015 Perşembe 11:25

Adamların derdi belli. Bu süreçte yüzlerce yolsuzluk olayı meydana geldi. Milletin anası ağlıyor. Ekonomi bitik. Bunların derdi kendi çıkarları. Bir de Türkiye partisi olacağız diyorlar. Hepsi yalan, vallahi de yalan billahi de yalan. Amaçları teröre destek tam destek. Bir sonraki seçimde ÖCALAN meclise, sonra cumhurbaşkanlığına. Uyan aziz milletim. şehitlerimizin sızlayan kemikleri için UYAN.

hadi hadiii

10 Haziran 2015 Çarşamba 09:23

valla ben bilmem oyverdik gittiler hadi gariii sıra sizde

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR