24 Nisan 2024 Çarşamba

Demirel’in yol arkadaşı bağımsız aday oldu

Demirel’in yol arkadaşı bağımsız aday oldu

Isparta

Merhum 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yasaklı dönemlerinde yol arkadaşı olan Dr. Necat Abdullah Resuoğlu, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için Isparta’nın bağımsız adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

1 Kasım seçimlerine günler siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Siyasi parti adaylarının yanında bir de Isparta Milletvekilliğine bağımsız bir isim aday oldu. Merhum 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yasaklı dönemlerinde yol arkadaşı olan Dr. Necat Abdullah Resuoğlu, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için Isparta’nın bağımsız adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.


LİDERLERİN DEĞİL MİLLETİMİZİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

1980’li yıllarda 2969 sayılı yasa gereği 10 yıl siyasetten uzaklaştırma ve konuşma yasağını kaldırmak için Doğru Yol Partisi’nin Milletvekili olarak tek imza ile yasakların kaldırılmasına DYP­MÇP­RP­SODEP gibi partileri seçimsiz TBMM’ye sokan Resuloğlu, Isparta’dan bağımsız aday oluşu ile ilgili açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: ‘’Demirel’in memleketi olması hasebiyle demokrasinin beşiği olan Ispartalı Hemşerilerimizi Isparta’dan kucaklamaya geldim. Milletvekili olduğum dönemde Başbuğ Türkeş’in de teklifi ile dağılmak üzere olan MÇP nin (yani bugünkü MHP ’nin )yeniden toparlanıp tek milletvekili olarak hazine yardımı almasını sağlamıştım. Ayrıca yasakların kaldırılışı ile Isparta’nın evladı olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in iktidara getirilişinin yolunu açmış olup çok az şehre nasip olan Cumhurbaşkanlığı forsunun Isparta’ya getirilişini sağladık. Bağımsız ada yolmamda en büyük etken liderlerin değil milletimizin milletvekili olmaktır.Tecrübelerimle bilgilerimle donanımımla Isparta ’ lı hemşerilerimi kucaklamaya geldim.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR