27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da amatör balıkçılığa ilgi artıyor

Isparta’da amatör balıkçılığa ilgi artıyor

Isparta

ALİ RIZA CESUR- Isparta'da son yıllarda olta satışında ciddi artışlar görüldü. Özellikle hafta sonları birçok vatandaş hobi amaçlı olarak çandır ve el sazı bölgelerine balık tutmaya gidiyor. Isparta'da balık tutmak popüler hale gelmeye başladı.

Isparta'da ağ ve olta satışı yapan Serkan Alkan, kentte 7'den 70'e birçok vatandaşın balık tutmaya heveslendiğini söyleyerek, yetkililerin hobi amaçlı balık tutan vatandaşları fazla sıkıştırmamaları gerektiğini söyledi.

Alkan, oltayla balık avının sadece hobi amaçlı olduğunu kaydetti. Alkan; 'Özellikle son 2 yıldır Isparta'da balık avına gidenler çoğalmaya başladı. Bu avcılık amacıyla değil, hobi amaçlı yapılıyor. Özellikle Çandır ve El Sazı bölgelerine yoğunlukla gidiliyor. Eğirdir'de oltayla balıkçılık yapılmadığı için oraya kimse gitmiyor. Şuan buralara 12 yaşında giden çocukta var, emekli olup giden vatandaşlar da var. Birçok vatandaş arkadaşıyla birlikte balık yakalayıp orada mangal yapıyor. Kimse balık tutup, satma amaçlı balık tutmaya gitmiyor. Orada balık tutanlar sade vatandaşlardır. Bence bu vatandaşları fazla sıkıştırmamalılar. Sade vatandaş gelmeyince bu sefer ağ atanlar ve kaçak avlananlar ortaya çıkıyor. Şuan olta fiyatları da diğer ürünler gibi fiyatları artmaktadır. Bu talepten ziyade dolar endeksli olmasından kaynaklıdır. Olta fiyatları 200 liradan başlayıp, kalitesine göre 10 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Yine olta makinası 100 liradan başlayıp, kaliteye göre çeşitlilik göstermektedir' dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aaa

21 Haziran 2023 Çarşamba 12:37

Gidip gelmek çok masraflı hale geldi , arttığı falan yok olta balıkçılığının , eskisi gibi balıkta yok , sular çok azaldı eğirdirde karacaörende vs , arada gölcüğe giderdik oranında giriş ücreti 2 büklüm , balik işi yaş yani artık

Kekeme

19 Haziran 2023 Pazartesi 11:54

Baysallarda nemalanmaya devam yalaka astsubay

Amator balikci

18 Haziran 2023 Pazar 12:08

Balik falan yok gitmeyin karacaorenin her yeti ağ oltaya balik falan zor o eskidendi .boşuna masraf etmeyin..zaten çok değil bir kaç sene sonra suda canlı kalmayacak. Noldu busene alabalik o agcilar orda oldukça olta işini geç.

Sazan 18 santim

18 Haziran 2023 Pazar 11:59

Pantolon balığı yiyin bol bol her akşam çok faydalı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR