26 Nisan 2024 Cuma

DEMİREL ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE İSLAMKÖY'DE ANILDI

DEMİREL ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE İSLAMKÖY'DE ANILDI

Isparta

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün üçüncü yıldönümünde mezarının bulunduğu İslamköy'deki Çalcatepe'de resmi törenle anıldı.

Isparta Valiliği koordinesinde yapılan resmi program, Çalcatepe'deki inşaat halindeki mezarın hemen önünde başladı. Törene Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve eşi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Eski bakanlardan İsmet Yılmaz, Yaşar Topçu,Esat Kıratoğlu, Hamdi Üçpınarlar, Demirel ailesinden merhum Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, kızları Nihan Atasagun Demirel, Nihan Demirel, Demirel'in doktoru ve başdanışmanlığını da yapan Aylin Cesur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Demirel'in özgeçmişi okundu. Bir taputun üzerine Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi çelenkleri konuldu. Demirel'i anma töreninde Cumhurbaşkanlığı çelengi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından Demirel'in mezarına askeri törenle konuldu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Demirel ailesi taziyeleri kabul etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR