24 Nisan 2024 Çarşamba

Demirel için 3 gün ulusal yas ilan edildi

Başbakan Davutoğlu: Vefat eden Süleyman Demirel için 3 gün ulusal yas ilan edildi. Yas bugünden itibaren başlayacak. Cuma günü Ankara'da resmi tören düzenlenecek. Cumartesi günü de naaşı Isparta'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından İslamköy'de toprağa verilecek

Isparta

Başbakan Ahmet Davutoğlu Süleyman Demirel'in vefatından sonra yaptığı açıklamada bugünden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle tüm cumhurbaşkanlarına yapılan devlet protokolü detayları uygulanarak, bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini bildirdi.


Demirel için devlet töreni Cuma günü Ankara'da yapılacak.Demirel'in Cumartesi günü baba ocağı İsparta İslamköy'de toprağa verilmesi bekleniyor. Demirel'in defnedileceği alanla ilgili iki seçenek ağırlık kazanıyor.

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavigördüğü hastanede yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in,Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi’nde defnedilmesibekleniyor. İslamköy Mahallesi’nde defnedilmesi beklenen Demirel’in mezarınınnerede olacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Demirel’in Çalca Tepesi’nde 58 bin metrekare alana kuruluanıt mezara veya mahalle mezarlığındaki aile kabristanında eşi Nazmiye Demirel’in yanına defnedilmesi bekleniyor.

58 BİN METREKARE ALAN KURULU ANIT MEZAR

Yapımına Demirel’in kardeşi Şevket Demirel tarafından 2000 yılında başlanan anıt mezar, İslamköy ve Isparta’yı kuş bakışı görüyor. Çamağacı fidanlarının dikilmeye başlanmasıyla yapımına başlanan anıt mezaralanında fidanların sulanması için havuz oluşturuldu. Bu havuzların sayısıŞevket Demirel tarafından ağabeyinin 9’uncu Cumhurbaşkanı olmasını temsilen 9’ açıkarıldı. Tepedeki Demirel heykelinin yanında çukur halde bulunan mezar yeriise henüz tamamlanmadı.

DEFNEDİLMESİ BEKLENEN İKİNCİ YER İSE..

Demirel’in cenazesinin defnedilmesi beklenen ikinci yer iseaile kabristanlığı. Eşi Nazmiye Demirel ile annesi Ümmühan Demirel ve babasıHacı Yahya Demirel’in mezarının da bulunduğu kabristanlıkta Demirel’indefnedileceği yer, eşi Nazmiye Demirel’in mezarının yanı olarak planlandı.

MEZAR YERİ AİLENİN İSTEĞİNE GÖRE BELİRLENECEK

Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Demirel’in defin yeri olarak iki alternatif bulunduğunu söyledi. Demirel’inaile mezarlığına mı yoksa anıt mezara mı defnedileceğinin ailenin isteğine görebelli olacağını vurgulayan Çelik, "Bu iki yerden biri belirlenecek, onagöre çalışma yapılacak. Yer henüz belirlenmediği için çalışma başlatılmadı.Büyük ihtimale mezar yeri bugün belli olur" dedi. İslamköy Mahallesi MuhtarıHakkı Gökçınar de gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirel’in vefatını büyükbir üzüntü ile öğrendiğini dile getirdi. Demirel’in nereye defnedileceğininhenüz netlik kazanmadığını ifade eden Gökçınar, mezarın Çalca Tepesi’ndeki anıtmezar ya da mahalle mezarlığındaki aile kabristanlığında olmasının beklendiğini bildirdi. Henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini dile getiren Çökçınar, kesin olmamakla Demirel’in cenazesinin 19 Haziran Cuma günü defnedilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR