29 Mart 2024 Cuma

DEMİREL'İN SON İSTEĞİ!

İşadamı Şevket Demirel'in GÖLTAŞ Fabrikası önündeki kavşağın alt geçit ile geçilmesi için proje hazırlattığı, ölümünden önce şirket hesaplarında yatırım için gereken 10 milyon TL para ayırttığı öğrenildi.

Isparta

'Bir cana zarar gelirse vicdan azabı çekeriz'

               İşadamı Şevket Demirel'in ölümünden önceki uğraşlarından birisinin İstanbul Yolu üzerindeki GÖLTAŞ Fabrikası önündeki kavşak düzenlemesi olduğu ortaya çıktı. Demirel'in fabrikanın alt geçit ile geçilmesi için alt geçit projesi hazırlattığı ve izin için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne sunduğu öğrenildi. İzin çıktıktan sonra alt geçit, GÖLTAŞ'ın finansmanı ile Şevket Demirel'in son isteği olarak inşa edilecek.

               Isparta'nın eğitim, sağlık, spor, turizm, kültür ve saymakla bitirilmeyecek her alanında izi olan, varlığını insanlık ve ilimiz için geliştirilen projelere harcamakta geri kalmayan İşadamı Şevket Demirel'in ölümünden önce önemli uğraşlar içerisinde olduğu öğrenildi. İşadamı Şevket Demirel'in Göltaş Fabrikası önündeki kavşaktaki trafik kazası tehlikesini bertaraf etmek için altgeçit projesi hazırlattığı ve uygulanması için gereken talimatları verdiği öğrenildi.

               İşadamı Şevket Demirel'in Isparta trafik yoğunluğunun en fazla olduğuİstanbul Yolu üzerindeki Göltaş Fabrikası önünde, akışın alt geçit ile sağlanması için proje hazırlattığı ve onay için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne sunulduğu bildirildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün onay verdiği proje içinen son Devlet Demir Yolları'ndan da izin alınması gerektiği ve bu sürecin beklendiği öğrenildi. Demirel'in projesi hazırlanan alt geçit için gereken 10 milyon TL'lik parayı da şirket hesaplarında ayırttığı edinilen bilgiler arasında.

                Şevket Demirel'in ölümünden önce alt geçitin yapılması için ailenin diğer bireyleri veşirket yöneticilerine talimat verdiği, konunun önemini 'kaza bela ile bir cana zarar gelirse vicdan azabı çekeriz' diyerek vurguladığı Akdeniz Haber Merkezi'ne gelen bilgiler arasında.

               İstanbul Yolu güzergahında Göltaş Fabrikası'na yaklaşılan bölümde hem geliş hem gidişe konulan Trafik Polisi Maket araçlarının da Şevket Demirel'in isteği doğrultusunda yapıldığı bildirildi.

                Öteyandan daha önce Kovada Milli Parkı rekreasyon alanları yapımını üstlenme taahhüdünde bulunan Şevket Demirel'in mimarlarına 3 ayrı proje hazırlattığı ancak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün koruma kuralları gereğince onay vermediği öğrenildi.

AKDENİZ GAZETESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Meral Işık

15 Mayıs 2016 Pazar 00:56

Isparta'nın ISPARTA olmasinda büyük vizyonu büyük emeği olan sayin Demirel'in kıymeti gun geçtikçe daha da çok anlasilacaktır. Umarım bayrağı devralan gençler aynı hassasiyet ile

Burak

14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:50

Demirelleri tüm Isparta halkı sever. Binlerce kişiye iş imkanı sunmuşlardır. Büyük fabrikalar kurmaya izin verdirmemiş doğudan Ispartaya göçü engellemişlerdir. 150 km ötede fabrika şehri denizli ortada... Kozmopolit bir şehir olmuştur. Ama memeleketimiz hala saf ve temizdir. Sebebi ise işte demirellerdir. 2 tane bacasız fabrikamız vardır. Biri sdü diğeri ise 40. Piyade Alayı. Bu fabrikalarda insanlar gelirler memleketimiZde yer içer sermaye bırakır giderler.işte gerçek ve doğru zihniyet budur...

Sparta

14 Mayıs 2016 Cumartesi 10:22

28 yıldır aynı sokaktayım bir kere görmedim...

Ertan

13 Mayıs 2016 Cuma 17:30

Ne faydası oldu onların ıspartaya maddeler halınde yazarmıyız sayın edıtor??

???

13 Mayıs 2016 Cuma 19:29

sana bişeymi yaptıydı

ali

13 Mayıs 2016 Cuma 13:53

yalan **** cavit çağlar fabrika kuracaktı ısp bir tane horoz yeter ikinçiye gerek yok demişti eyer kurulsaydı ısp 50 fabrika olacaktııı

Kemal

13 Mayıs 2016 Cuma 10:43

Kendı kamyonları alttan gececekse olur ama akan trafıgı nasıl alt gecıte yonlendırıcekler sacma olur

alt ust

13 Mayıs 2016 Cuma 19:30

senin kafa boş ama iyi çalışyo galiba.

musa

13 Mayıs 2016 Cuma 12:47

okuyup anla kim alttan kim üstten geçecek sonra saçma de

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR