24 Nisan 2024 Çarşamba

DEMİREL'İN MEZARI KAZILDI

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cumartesi günü memleketi İslamköy'de defnedileceği Çalca Tepe'de mezar yeri kazıldı.

Isparta

Cenaze töreni için memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de tüm hazırlıklar olanca hızıyla devam ediyor.

KÜLLİYE BAHÇESİNDEKİ CAMİDE CENAZE NAMAZI KILINACAK

Demirel için Ankara'da düzenlenecek devlet töreninin ardından naaşı memleketi Isparta'ya getirilecek. Süleyman Demirel Havalimanı'ndan alınacak cenaze yine Demirel'in adını taşıyan bulvardan geçirilerek memleketi İslamköy'e ulaştırılacak. Demirel Külliyesi'nin bahçesinde bulunan Şehriban Hatun Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Demirel, kendi cenaze namazının kılınacağı alana en son eşi Nazmiye Demirel, 27 Mayıs 2013 günü vefat ettiğinde girmişti. Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşını sonsuzluğa uğurlarken, doktorunun tüm uyarısına rağmen,yürüyerek geldiği avluda yine ayakta eşinin cenaze namazını kılmıştı. Demirel,o gün avluya kendisi için getirilen tekerlekli sandalyeyi eliyle işaret ederek geri göndermişti.

Cenaze namazının ardından saat 14.30'de definin gerçekleşeceği Çalca Tepe'ye hareket edilecek. Anıtkabir'den sonra Türkiye'ninen büyük anıt mezarının oluşturulacağı Çalça Tepe, 2003 yılında anıt mezar yeriolarak kararlaştırıldı ve 2004 yılında çalışmalara başlandı. 650 hektar genişliğindeki Çalca Tepe hem İslamköy, hem de Isparta'yı tepeden gören bir konumda bulunuyor. Çalışmalar başladığında kıraç bir tepe olan tepe,çalışmaların ardından sedir ve çam ağaçlarıyla yeşil bir alan haline getirildi.

Cumartesi gününe hazırlanan İslamköy'de Çalca Tepe'de ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Eskiden küçük bir stabilize yoldan çıkılan tepeye iş makinelerinin yardımıyla yeni yollar açıldı. Çalca Tepe'de Demirel'in defnedileceği alan da kazılıp, hazırlandı. İçi briketlerle desteklenen mezarın yeri belli olsun diye daha önce konulan Demirel'in İslamköy'e bakan heykeli de kaldırıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR