25 Nisan 2024 Perşembe

DAVRAZ’A 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU KURULUYOR

DAVRAZ’A 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU KURULUYOR

Isparta

Davraz’da özellikle sezonda kötü olaylara anında müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla yapılması planlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için İl Özel İdaresi’ne ait 750 m2 arazi İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Yaklaşık 440 bin liraya mal olacak yatırımın Ocak ayında tamamlanması hedefleniyor.

Akdeniz’in beyaz incisi Davraz Kayak Merkezi, sezonun açılmasını beklerken, sezonda ihtiyaç durumunda olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu(ASHİ) binası için yer tahsisi yapıldı. İl Genel Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısında Büyükhacılar Köyü’nde İl Özel İdaresi’ne ait arsa vasfındaki 4 bin 849 m2 taşınmazın 750 m2’lik kısmını Davraz Dağı 112 ASHİ Binası yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti. 2 yıllığına ön tahsis yapılan arazide yatırımın 2020 yılına kadar gerçekleşmesinin ardından tahsis kesin tahsise dönüşeceği yönünde karar alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Davraz Dağı’nda 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yatırımının başladığını belirterek, yakın bir zamanda tamamlanmasının amaçlandığını bildirdi.

Akdeniz’in beyaz incisi, ilimizin kış turizm merkezi Davraz, sezonun açılmasını bekliyor. Kış turizmi döneminde bölgede olası kötü olaylara anında müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi için 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun eksikliği hissediliyordu. Bu konuda gerekli adımlar atıldı. İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısında Davraz Dağı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için Büyükhacılar Köyünde İl Özel İdaresi’ne ait arazinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne ön tahsisi yönünde karar alındı. Yatırım 2 yıl içinde gerçekleşmesi durumunda ön tahsis kesin tahsise dönüşecek.

MALİYETİ YAKLAŞIK 440 BİN TL

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Davraz Dağı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun sezona yetişmesi için yatırımın önceden başladığını ifade ederek, Ocak ayına bitirilmesinin planlandığını söyledi. Karakaya, yatırım maliyetinin yaklaşık 440 bin lira olduğunu ifade etti.

TALEP OLMAZSA TAHSİS KALKMIŞ SAYILACAKTI

İl Genel Meclisi’nde Davraz Dağı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’yla ilgili komisyonların raporu şöyle; “İlimize bağlı Merkez Büyükhacılar Köyünde tapunun 127 ada, 1 nolu parselinde kayıtlı olan ve İdaremize tahsisli 4849,20 m2 yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın 750,00 m2 lik kısmının Davraz Dağı 112 ASHİ Binası yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesine dair İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin (Strateji Geliştirme Müdürlüğünün) Valilik Makamınca havaleli 26/10/2018 tarih ve 13375 sayılı teklifi İlgili olarak yapılan incelemeler neticesinde; İlimize bağlı Merkez Büyükhacılar Köyü Davraz Dağı Kış Sporları Merkezinde kalan tapunun 127 ada, 1 nolu parselinde kayıtlı 4849,20 m2 yüzölçüme sahip taşınmazın; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 08.10.2018 tarih ve 176544 sayılı yazıları gereğince; ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kişilere ticari ya da gayri ticari amaçla kullandırılmaması/devredilmemesi, tahsisli idarenin ilgili mevzuatları ile belirlenen ve alınması zorunlu olan gelirler dışında her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret alınmayarak kamunun bedelsiz faydalanmasına açık tutulması, tahsisli idare tarafından tahsis amacına uygun kullanım nedeniyle ticari amaca yönelik ünitelerin söz konusu ve zorunlu olması durumunda ise Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 67, 70 ve 73/A maddelerine göre işlem yapılması kaydıyla, 5018 sayılı Kanunun 47 inci maddesi ile 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101 inci maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendi uyarınca “ Isparta Davraz Kış Sporları Merkezi” Kapsamında 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planındaki plan kararları doğrultusunda işlem tesis edilmek üzere Isparta İl Özel İdaresine 2 yıl süreli ön tahsisinin uygun görüldüğü ve söz konusu taşınmazın 2 yıl süre içerisinde yatırım projesinin hazırlanması, yatırım programına alınması ve tesis/bina inşaatına başlanılması halinde ön tahsisin hizmet süresince devamı için kesin tahsis tahsise dönüştürülmesi yönünde talepte bulunulması gerektiği, aksi halde tahsis işleminin herhangi bir işleme gerek olmaksızın kendiliğinde kalkmış sayılacağı anlaşılmıştır.

YATIRIM GERÇEKLEŞİNCE KESİN TAHSİSE DÖNÜŞECEK

Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından İlimiz Özel İdaresine tahsis edilen ilimiz Merkez Büyükhacılar Köyü Davraz Dağı Kış Sporları Merkezinde kalan tapunun 127 ada, 1 nolu parselinde kayıtlı 4849,20 m2 yüzölçüme sahip ve imar planında yönetim merkezi durumunda bulunan taşınmazın 750,00 m2’lik kısmına İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Davraz Dağı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) yapılmak üzere 08.10.2020 tarihine kadar ön tahsisine; Söz konusu taşınmaz üzerine yapılacak yatırımın projesinin hazırlanması, yatırım programına alınması ve tesis/bina inşaatına 08.10.2020 tarihine kadar başlanılması halinde ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülmesi komisyonlarımızca uygun mütalaa edilmiştir.”

İlgili komisyon raporu mecliste oybirliği ile kabul edildi.

GÜLSES GAZETESİ

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

112 çalışanı

05 Aralık 2018 Çarşamba 16:31

Bir 112 çalışanı olarak hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.o kadar gereksiz vakalara gidiyoruz ki gerçek acil hastalara müdahaleler geçikiyor maalesef.bir 112 çalışanı olarak tek t****nnim gereksiz yere meşgul etmeyiniz,sağlık müdürümüz inşallah yine torpille yeni açılan istasyona personel yerlestirmez. Biz ilçelerde çalışanlar olarak bizleri de düşünmesini ve il içi tayin açılmasını bizlerede bir fırsat verilmesini istiyoruz.

selim

05 Aralık 2018 Çarşamba 08:48

geç kalmış bir istasyon,2sene önce 1 öğretmen mbulansın geç gelmesi nedeni ile vefat etti. ogün ailem ile davraz kayak merkezine gitmiştik.vali orada diye yoğunluk vardı.bayan bot ile kayarken bot ile çarpışop kafa tramvası geçiriyor o esnada 2 ambulans şehire kaza zede ****ürüyor ve davrazda ambulans yok.ambulans ve doktorun gelmesi 1saat sürüyor jandarma ne yapacağını bilmiyor ve bayan 1 kaç gün sonra vefat ediyor .böyle tesisslerde önce 112 kurulmalı

Mehmet

04 Aralık 2018 Salı 20:38

6 ay ne iş yapacak oradaki personel ? bence devlet bunları yapacağına her köye 1 helikopter pisti yapsa şehir merkezine de bir tane helikopter alsa zaten şehir hastanesinde de pist var acil durumlar için daha etkin bir çözüm olur. sadece sağlık olarak düşünmeyin ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR