19 Mart 2024 Salı

DAVRAZ TURİZM MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

DAVRAZ TURİZM MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

Isparta

2635 m zirve yüksekliği, kar kalitesi ve pist güzelliği ile Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı Davraz Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yaklaşan 2016-2017 kış turizm sezonuna hazırlanmasının ve gelecek dönemlerdeki gelişiminin ele alındığı toplantı, Vali Şehmus Günaydın, Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Said Yüce, SDÜ Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

AMACIMIZ EKSİKLİKLERİ KISA SÜREDE GİDERMEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şehmus Günaydın“İlimiz için önemli bir değer olan Davraz’ı konuşacağız. Bununla ilgili olarak şimdiye kadar yapılanları değerlendireceğiz. Arkadaşlarımızın ileriki dönemlerde yapmayı düşündükleri yatırımlarla ilgili bilgi alacağız. Toplantımızda Davraz’da yatırımı olan arkadaşlarımızı da davet ettik. Yaşadıkları sorunları kendilerinden dinleyeceğiz.  Bu yıl için öncelikli olarak amacımız Davraz’da geçen yıllarda yaşanmış olan eksiklikleri kısa bir sürede gidermek. Uzun vadede ise belli bir program çerçevesinde ilgili kurumların da görüşünü alarak tesislerin ve alt yapıların yenilemesini hususunda yol almak istiyoruz.” dedi.

DAVRAZ STRATEJİ BELGESİ OLUŞTURULACAK

Süreyya Sadi Bilgiç ise konuşmasında Davraz’ın Isparta için önemli bir merkez ve değer olmasına rağmen yapılan çalışmalarda bazı kopukluklar yaşandığını belirtti. Bilgiç “Bu toplantıyla hep birlikte Davraz Strateji Belgesini oluşturacağız. Böylelikle ilgili tüm kurumların belirli bir plan çerçevesinde koordineli olarak çalışması sağlanarak önümüzdeki bir yıl içerisinde, bu günkü şartlarda 8-10 yıl içerisinde alınamayacak mesafeyi katedebileceğimizi düşünüyorum. Toplantıyı düzenleyerek bizleri bira araya getiren Sayın Valimize ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

ISPARTA CEVHER KIYMETİNDE

Said Yüce ise yaptığı konuşmada “ Davraz turizm merkezi olması bakımından Isparta’mızın önemli bir değeri. Sadece Davraz değil Isparta’mızın bütün ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle birlikte cazibe merkezi haline getirilebilmesi için el birliğiyle hem siyaset cenahı olarak hem bürokrasi olarak gayret gösteriyoruz. İnşallah şimdi atılan temeller önümüzdeki zamanlarda meyvesini verecek. Güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Isparta hakikaten bölgesinde önemli bir cevher kıymetindedir. Bende toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından teknik bir ekip tarafından hazırlanan kısa, orta ve uzun vadeli Davraz Gelişim Planı katılımcılara aktarıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR