29 Mart 2024 Cuma

DAVRAZ'A 5'İNCİ TELESİYEJ

DAVRAZ'A 5'İNCİ TELESİYEJ

Isparta

ISPARTA'daki kayak merkezi Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne 2 bin 100 metre uzunluğunda, saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli 5'inci telesiyej hattı yapımı için ihaleye çıkıldı.

Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne 5'inci Telesiyej Hattı ihalesi 22 Kasım'da yapılacak. Ödeneğinin 8.5 milyon liralık bölümü hazır olan yatırımın diğer bölümleri için de ödenek hazırlığı sürüyor. 2 bin 100 metre uzunluğundaki yeni hattın saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli olması planlanıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 'Davraz Dağı Kış Sporlar Turizm Merkezi'nin adının 'Isparta Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak değiştirildiğini hatırlattı. Resmi Gazete'nin 6 Ekim tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre Davraz'ın 5'inci Bölge Teşvik Sistemi'nden faydalanacağını aktaran Bilgiç, yeni konaklama tesisleri yatırımlarının 2017 yılında ivme kazanacağını söyledi.

Bilgiç, şöyle dedi:

"Davraz Çevre Düzeni Revizyon Planı 31 Mart 2015'te yürürlüğe girmişti. Akabinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 24 Ağustos 2015'te onaylanmıştı. Bu planlar çerçevesinde 4 otel yapılabilecek turizm tesis alanı, 3 günübirlik tesis alanı, cami, yönetim merkezi, spor salonu, resmi kurum sahası, rekreasyon alanları, açık spor tesisleri, yeşil alan, gölet alanı kazandırıldı. Bu alanlarla ilgili Özel İdare İmar Müdürlüğü, bakanlıktan aldığı yetkiyle imar uygulaması için hazırlıklarını bitirdi. Yıl içinde yapılacak imar uygulaması sonucunda parsellerin tapuları çıkartılacak. Hem özel sektör hem kamu yatırımları 2017 yılı içerisinde ivme kazanacaktır."

2017 yatırım planı içerisinde otomatik kontrol sistemli suni karlama projesinin de bulunduğunu kaydeden Bilgiç, proje için 40 bin metreküplük gölet yapılacağını vurguladı. Her iki projenin toplam maliyetinin 15 milyon TL olacağını belirten Bilgiç, bölgenin ağaçlandırılması için de 2 milyon yetişmiş fidan dikileceğini, Davraz'a ulaşım sağlayan 23 kilometrelik yolun da gelecek sezon sıcak asfaltla kaplanacağını anlattı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet boyacı

14 Kasım 2016 Pazartesi 15:03

sayın vekılım köye sabah akşam otobus şimdiden calişmaları öne gelen kiş tatılı

telesiyej

14 Kasım 2016 Pazartesi 13:18

sorması ayıp da diğer telesiyejler nerde. bir tanesiyle yukarı çıkıyoruz. diğerine zaten kayaksız bindirmiyolar, eee o zaman diğer iki telesiyej nerede?

Bir Dost

14 Kasım 2016 Pazartesi 14:33

Diğerine bindirmiyorlar dedğin yerden sonra 2 adet daha telesiyej var. Binemediğin için görmemişsin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR