24 Nisan 2024 Çarşamba

DARBE GİRİŞİMİ NASIL BAŞLADI

DARBE GİRİŞİMİ NASIL BAŞLADI

Isparta

İstanbul ve Ankara’dan gelen ‘olağan dışı’ haberlere Başbakan Binali Yıldırım açıklık getirdi: “Bir kalkışma girişimi söz konusu.”

 

Diken, olağanüstü gelişmeleri dakika dakika aktarıyor:

 

01:32 Reuters: TBMM etrafında tanklar ateş açtı.

 

01.27: Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu: “Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz.”

 

01.22: İstanbul’daki camilerden ezan okunuyor.

 

01.21: Reuters’ın aktardığına göre TSK’nın “Yönetime elkoyduk” açıklamasının ardından Suriye’nin başkenti Şam’da halk sokakta kutlama yapıyor.

 

01:15: Savunma Bakanı Fikri Işık: “TSK içinde bir cuntanın kalkışma girişimi.”

 

01.13: Atatürk Havalimanı’ndan bir görü tanığı: “Tanklaraprona girdi.”

 

01.11: Reuters’ın görgü tanıklarından aktardığı bilgiye göre Atatürk Havalimanı’nda silah sesleri duyuldu.

 

01:08: Twitter: “Türkiye’de bloke edilmemiz söz konusudeğil. Ancak trafiğimizin kasıtlı biçimde yavaşlatıldığından kuşkulanıyoruz.”

 

01.08: 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Güler: “Küçük bir grubu temsil ediyorlar. Diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz.”

 

01.05: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişiminin askerin içindeki Gülen Cemaati mensupları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

 

01.02: Kılıçdaroğlu “Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynısıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet’e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet  Halk Partisi,parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır” diye konuştu.

 

01.00: Asker Atatürk Havalimanı’ndan çekildi, vatandaşlariçeri giriyor

 

00.58: Halk, Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde toplandı.

00.57: AB Bakanı Ömer Çelik NTV’den askerlere emre itaatsizlik çağrısında bulundu.

 

00:55: Beyaz Saray kaynakları: Türkiye’de darbe girişimivar. Şu an kimin hakim olduğu belli değil

 

00.54: Ankara’daki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binasına askeri helikopterlerce ateş açıldı. MİT’in çevre güvenliğini sağlayanun surlarca saldırıya silahla karşılık verildi.

 

00.53: Polis, bir askeri gözaltına aldı.

 

00.50: AA: Orgeneral Hulusi Akar, darbe girişimi yapan bir grup asker tarafından rehin alındı.

 

00.47: Erdoğan, İstanbul’da olduğunu söyledi. Türkiye’deki tüm partilere çağrı yapan Erdoğan, halkı bir kez daha sokağa davet ederek “Bu akşam ben de orada olacağım” dedi. Erdoğan, “Şu anda bana karşı herhangi birşey yok” dedi.

 

00.46: Ankara TRT binasında patlama yaşandı.

 

00:44: AA: Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde silah sesleri duyuldu. Askeri helikopterlerden ateş açıldığı gözlendi.

 

00.44: TRT’ye helikopterden ateş açıldı. CNN Türk muhabirinin aktardığına göre TRT’ye girmeye çalışan bir vatandaş askerlerce vuruldu. Vatandaş yaralandı.

 

00.33: Erdoğan Ankara’ya döneceğini söyledi.

 

00.25: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin birliği beraberliğine yönelik bu harekete karşı milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar güzel bir ceza alacaktır. Bu ülkeye ait uçağı, helikopteri, tank kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Meydanı onlara bırakamayız. Yaptıkları işgali de ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Bu konuda bu kararlılığımızı kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir. Milletime debir çağrı yapıyorum. Milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Bu azınlık grup ne yapacaksa halka yapsınlar. Emir-komuta zinciri çalışmamaktadır, askıya alınmıştır. “

 

00.21: Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi: MİT, kendi personeline ateş açma izni verdi.

 

00:16: Rusya, ABD ve Fransa, Türkiye’deki vatandaşlarından evlerinden çıkmamalarını istedi.

 

00:15: Reuters Bir AB kaynağının sözlerini aktardı:“Türkiye’de darbe girişimi ciddi görünüyor; birkaç albayın işi değil.”

 

00:13: Reuters bir cumhurbaşkanlığı kaynağına ulaştı:“Cumhurbaşkanı güvende. Darbe bildirisi korsan. Dünya Türk halkıyla dayanışma sergilesin. Cumnhurbaşkanı ve hükümet görevinin başında.”

 

00.05: TRT’de darbe bildirisi okunuyor. Bildiride ülkenin‘Yurtta Sulh Konseyi’ tarafından yönetildiği ve kamu düzeninin sağlanacağı belirtildi.

 

00.04: AA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndan hareket etti

 

00.03: Milli Savunma Bakanı, askerin “Yönetime el koyduk”dediği bildiri için “Korsan bildiridir” dedi.

 

00.02: AKP İstanbul İl Merkezi bir grup asker tarafından çevrildi.

 

23.53: Askerler TRT binasına girdi.

23.50: Askerler Taksim Meydanı’nda konuşlandı.

 

23.48: TRT yayını karartıldı.

 

23.46: Bağdat Caddesi’nde tanklar ilerliyor. Halk evlerindentankların geçişini alkışlıyor.

23.44: Anadolu Ajansı (AA) Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ıbir grup rehin alındığını açıkladı.

23:35: NTV,  Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğü önünde çatışma sesleri geldiğini duyurdu. NTV muhabiri yaralı bir polis gördüğünü söyledi.

23:30 Anadolu Ajansı:Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi’nde patlama meydana geldi.

23:00 İstanbul ve Ankara’dan gelen ‘olağan dışı’ haberlere Başbakan Binali Yıldırım açıklık getirdi: “Bir kalkışma girişimi söz konusu.”

Gelişmeler üzerine NTV yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım,“Kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bu girişime izin verilmeyecek. Buna darbe demek mümkün değildir. Bu çılgınlığı yapanlar bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek.Askerin içindeki bir grubun kalkışması söz konusu. Güvenlik güçlerimiz harekete geçti” diye konuştu.

22:40 Diken’in ulaştığı Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, yaşananların ‘silahlı olay’ gerekçesiyle yaşandığını belirtirken,konuyla ilgili başka bir bilgi veremeyeceklerini söyledi.

22:30 Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da aynı durum söz konusu.Dahası jandarma, havalimanındaki polislerin silahlarına el koydu.

22:15 Atatürk Havalimanı’nda operasyonlar tamamen durdu, giriş çıkışlar kapatıldı. Havalimanın önüne tanklar getirildi.

22:00:  İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri askerler tarafından trafiğe kapatıldı. Aynı dakikalarda Ankara’da askeri uçak ve helikopterler alçaktan uçmaya, Genelkurmay çevresinden silah sesleri geldi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tarafsız

16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:46

1.)Kaybedenler Bu vatanın Askerleri polisleri ve yeni göz altına alınacak masumlar vatandaşlar mazlum halk...2.)Kazanan siyaset ve siyaset adamları bunlardan ölen varmı yok rehin alınanların hepsi kurtarıldı Tavşan kaç tazı tut oyun içerisinde oyun 3.)En doğrusunu Yüce ALLAH Bilir selam ve saygılarımla.

Belguzer

16 Temmuz 2016 Cumartesi 06:35

Bu fötöcülerin Allah..... Versin inşallah Bugünden sonra fötüyü tutanlar hepsi ama hepsi küçük abileriden büyük abilerine kadar hepsi idam edilsin Vatan hainleri

Osmanlı

16 Temmuz 2016 Cumartesi 06:20

Bu kadarına pes..Benim ulkenin imkanları ile benim ülkemin insanlarına ates açılıyorBomba atılıyor...Allah CC size Kahhar ismiyle kahretsin

....

16 Temmuz 2016 Cumartesi 03:31

Kaymakkapı meydanı görmeye değer..allaha şükür her kesimde insanlar fiili dua için gelmişler.allah razı olsun.. ama bazı vatan hainleri yoktu.olmasında zaten.yok olup gitsinler inşallah.siz anladınız onların kim olduklarını...

FETÖ

16 Temmuz 2016 Cumartesi 02:13

BU FETÖ YE HİZMET EDEN FETÖNÜN KI...ÇI..NI YALAYAN CEZA EVİNDE OLAN VEYA DIŞARIDA OLAN ŞER..LER BUNUN HESABINI SORMAK LAZIM...

dsfsd

16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:59

inşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR