20 Nisan 2024 Cumartesi

DAR GELİRLİ AİLELERİN ÖDEMELERİ EVLERİNDE YAPILMAYA BAŞLADI

DAR GELİRLİ AİLELERİN ÖDEMELERİ EVLERİNDE YAPILMAYA BAŞLADI

Isparta

DÜNYAYI etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkemizde de önlemler alınmaya devam ediyor. Salgının vatandaşların üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere 1.000 TL ödenmeye başlandı.

Hak sahibi vatandaşların PTT şubelerinde yoğunluk yaratmaması adına Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla ödemelerin elden yapılması kararı alındı.

Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu da 1.000 TL’lik ödemelerin Isparta’da PTT dağıtıcıları, Bekçiler ve Kolluk Birimi mutemetleri tarafından yapılmasına karar verdi. Bu kararın ardından bugün PTT Başmüdürlüğü’nden ödemeleri alan görevliler vatandaşların ikametlerine giderek ödemeleri elden yapmaya başladı.

Görevliler vatandaşların kimlik bilgilerini kontrol ettikten sonra, dışarı çıkmamaları ve herhangi bir ihtiyaçları olduğunda 112’ye ulaşmaları konusunda bilgilendirmede bulunarak ödemeleri teslim ettiler. Vatandaşlar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti belirterek görevlilere teşekkür etti.

Isparta’da 5 gün içerisinde 2216 kişiye 1.000’er TL ödeme yapılacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

çiçek

04 Nisan 2020 Cumartesi 11:04

son 6 ay sigortası olmayana veriliyor yine beleşçiler yaşadı

Hep aynı perde

04 Nisan 2020 Cumartesi 07:08

Evine hiç maaş girmeyen insanlar var çevremde para veren yok. Gideceği yer belli sonuçta. Haksızlık yapılınca Allahın adaleti şaşmıyor. Gariban gene Allaha havale ediyor.

ıspartalı

04 Nisan 2020 Cumartesi 00:55

çok güzel bir hizmet memurundan amirine hepsine teşekkürler yaşlılarımız saygıyı hürmeti hak ediyor

Devlette para yok

03 Nisan 2020 Cuma 21:20

Bos muhabbete karnimiz tok gorduk neyin ne oldugunu aq multecilerine 40 milyar dolar harcadik bir 40 daha harcariz diyen adam utanmadan bi bize yeteriz dedi

Vatandaş...32

03 Nisan 2020 Cuma 17:22

Halkın parası halka dağıtılıyor Cumhurbaşkanı talimatı verdi yardım toplandı al bakalım bu gün ne oldu elektirik doğalgaz okuması yapılmadan ortalaması alınacak şimdi ilk bahar geldi kışın faturası yansıyacak peki ya uzun zamandır virüs nedeni ile kapanan dükkanlar ne olacak...Bomba 32 bide niye resim koyuyorsun arkadaşım insanları incitmeyin.. Şimdi bunu sen yayımlamazsın hükümet yanlısi olduğun için ekran fotosu çekiyorum yayimlasada sorun değil ulaşabildiğim kadarı ile paylaşım yaparım...

gül

03 Nisan 2020 Cuma 15:07

resimlerini çekip paylaşmayaydın bari bomba 32

doğru yere gitmezse haram olsun olsun

03 Nisan 2020 Cuma 14:09

yapmazlar ıspartalı muhtarların çevresine ancak yeter gerçek fakire uzanmaz o eller yıllardır aynı düzen

Ispartalı

03 Nisan 2020 Cuma 13:33

Umarız doğru kişilere yapılır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR