24 Nisan 2024 Çarşamba

DAĞDA SÜRÜ OTLATIRKEN TEKSTİL PATRONU OLDU

ISPARTA’NIN Gönen İlçesine bağlı Güneykent Kasabası’nda yaşayan Nazan Okkan, bundan iki yıl önce dağda sürü otlatırken geçirdiği trafik kazası sonucunda rahatsızlandığı için bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra dikiş dikmeyi sevdiği için KOSGEB’ten destek alarak tekstil atölyesi kurdu.

Isparta

Güneykent’te yaşayan 2 çocuk annesi Nazan Okkan, dağda sürü otlatarak aile ekonomisine katkıda bulunuyordu. Geçirdiği trafik kazasının ardından rahatsızlanınca eskisi gibi çalışamamaya başladı. Okkan, daha sonra dikiş dikmeyi sevdiği için tekstil işiyle uğraşmaya karar verdi. KOSGEP’in işyeri açmak için destek verdiğini öğrenen Nazan Okkan, başvuru yaptı. 20 günlük eğitimin ardından ilk olarak köyde tekstil işiyle uğraşmaya başladı.

Okkan, başarı hikayesini şöyle anlattı: “Hayvancılık ile uğraşıyordum. Trafik kazası geçirdim. Eskisi gibi çalışamamaya başladım.Tekstil bildiğim bir iş ve birde dikiş dikmeyi seviyordum. Açıkçası köy ortamı olunca böyle bir şeye cesaretim yoktu. Sonra KOSGEP’i duydum. Başvurdum ve şartlarını öğrendim. Biraz düşündüm ve yapmaya karar verdim. 20 günlük eğitimin ardından ilk başta köyde bu işi yapmaya başladım. Şalvar dikiyordum. Tabiî ki köyde dikiş diken, alan ve satan yoktu. Herkes şehre gidip alıyordu. Daha sonra şehir merkezine geldim” diye konuştu.

İlk başlarda kadın olduğu için birçok zorluklarla karşılaştığını belirten Nazan Okkan, bu işe ilk olarak kendisinin tek başına başladığını ve sonrasında işçi istihdam ettiğini söyledi. Bu süreçte birçok zorlukların üstesinden geldiğini belirten Okkan, daha sonra kendisini kanıtlayınca biranda işlerinin hızlandığını gördü. Toptancılara, mağazalara, pazarcılara hatta il dışına da satış yaptığını kaydeden Okkan, “Şimdi 2 kişi çalıştırıyorum. İş ne kadar çok olursa o kadar fazla insan çalıştırıyorum. Şimdi askeriyeye kıyafet dikiyoruz. Zaman zaman sipariş işlerde alıyoruz dedi.

YILINI KADINI ÖDÜLÜ ALDI

2015 yılında KOSGEB’in desteği ile kendi işyerini açarak ev hanımlarına örnek teşkil ettiği için Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yılın kadını ödülüne layık görülen Okkan, ödülün kendisini çok mutlu ettiğini ve daha da azimle yoluna devam ettiğini söyledi. Kadınlara hiçbir zaman yılmamaları gerektiğini vurgulayan Okkan; “Amaç varsa yılmasınlar.Azmetsinler. Yılmak bir insana göre değil. Mutlaka yapmalıyım diyerek yapsınlar. İlk başta zorluklar çektim. İşinizin temizliğini gördükçe insanlar sizi kabul görüyor” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

efe kesici

24 Aralık 2016 Cumartesi 19:48

ben antalyadan toplu şipariş vermek istiyorum iletişim için ne yapmalıyım..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR