29 Mart 2024 Cuma

Dağ 2 oyuncusu Şehidin yürek burkan hikayesi

Dağ 2 oyuncusu Şehidin yürek burkan hikayesi

Isparta

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen 3 Eylül günü bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Yunus Emre Uçar'ın, şehit olmadan 6 ay önce Isparta EğridirDağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı 'Dağ 2'filmi, geçen cuma günü vizyona girdi.

 

Şehidin ağabeyi 33 yaşındaki Bünyamin Uçar, "Çok onur ve gurur verici. Kardeşim, kendisinin oynadığı filmi izlemeyi çok isterdi. Amaşehit oldu" dedi.Konyalı evi 1 çocuk babası Piyade Uzman Onbaşı Yunus EmreUçar, geçen 3 Eylül'de Hakkari'nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düştü. Şehit Uçar'ın cenazesi memleketi Konya'nın Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit Uçar'ın,şehit olmadan yaklaşık 6 ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen sahnelerinde rol aldığı 'Dağ 2' filmi gösterime girdi.Filmin senaryosunda özel kuvvetten oluşan askeri timin Kuzey Irak'taki kurtarma operasyonunu anlatılıyor.

 

Şehidin ağabeyi Bünyamin uçar, akrabaları ve bazı arkadaşları İstanbul'da geçen 3 Kasım Perşembe günü yapılan filmin galasına davetli olarak katıldı.

 

FİLMİN CD'SİNİ VERMEK İSTEYEN YÖNETMENE 'KİM ÖLE KİM KALA'DEMİŞ

 

Şehit oğlunun filmde rol almasından oldukça duygulandığınıve gururlandığını belirten baba Şaban Uçar, şunları söyledi: "Çocuğumun ofilmde çıkmasından dolayı çok duygulanıyorum. Biz de eşi, annesi ve torunumlagidip filmi izleyeceğiz. Kardeşleri ve kuzenleri İstanbul'daki galayakatıldılar orada izlediler. Film Eğridir'de çekilmiş benim haberim yoktu. Oğlumşehit olduktan sonra öğrendim. Yönetmen aradı öyle haberim oldu. Filminyönetmeni Alper Çağlar da oğlumun şehit olduğunu öğrenince bizi arayıp çokduygulandığını söyledi. Bizi sürekli arıyor Allah razı olsun. Filmin galasınagiden oğlumu ve arkadaşlarını çok iyi bir şekilde karşılamış. Hatta yönetmenAlper Çağlar, oğlum şehit olmadan önce 'filmin CD'sini sana vereyim' demişoğlum da 'Kim öle kim kala' demiş. Yönetmen telefonda bana 'Yunus Emre'nin busözleri beni yıktı' dedi. Allah razı olsun yönetmenden."

 

HER SABAH BABASININ MEZARINA GİDİYOR

 

Oğlu Şehit olduktan sonra 2 yaşındaki torunu Muhammed Emin'iher sabah oğlunun mezarına götürdüğünü belirten Şaban Uçar, "Torunum, hersabah kalktığında dede babama gidelim diyor. Her sabah oğluma götürüyorumyavrusunu. Babasına gittiğinde dua okuyoruz. Torunum bayrağını öpüyor babasınabay bay diyor sonra eve dönüyoruz" dedi.

 

OYNADIĞI FİLMİ İZLEMEYİ ÇOK İSTERDİ AMA ŞEHİT OLDU

 

Kardeşinin rol aldığı filmi İstanbul'daki galasında seyredenşehit Yunus Emre Uçar'ın ağabeyi Bünyamin Uçar, kardeşinin filmde oynamasınıngurur verici olduğunu belirtti. Ağabey Uçar, "Film, çok güzel ve gururverici. Birebir Türk Silahlı Kuvvetlerimizi anlatıyor. Kardeşimin de filmde yeralması, onur ve gurur verici. Kardeşim filmden bana çok bahsederdi, çok izlemekistediğini söylerdi. Ama olmadı, kardeşim şehit oldu. Onun yerine filmi bizizledik" diye konuştu.

 

'DAĞ 2' FİLMİ

 

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği 'Dağ 2' adlı film geçen cumagünü vizyona girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekilen film, Irak'abir operasyonla görevlendirilen 7 kişilik 'Fırtına Getiren' adlı timinyolcuğunu anlatıyor. 'Dağ 2' hem bir devam filmi, hem de yepyeni bir hikaye.Oyuncu kadrosu ikinci filmde daha da geniş tutulmuş. Başrollerde ÇağlarErtuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe var. Gerçek mekanlar vesilahların kullanıldığı 'Dağ 2', gerçek bir kahramanlık öyküsü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Feminist

10 Kasım 2016 Perşembe 00:46

"Nasıl acıtıyor insanı...".

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR