28 Mart 2024 Perşembe

ÇÜNÜR'DE ALINAN ARSALAR FETÖ ÖRGÜTENE GİTTİ

ÇÜNÜR'DE ALINAN ARSALAR FETÖ ÖRGÜTENE GİTTİ

Isparta

            Isparta'da yaşları 62 ile 85 arasında değişen 6 kişi, üzerine cami, mescit ve Kur'an kursu yapılması için FETÖ mensubu olduklarını öğrendikleri iş adamlarına verdikleri 20 milyon lira değerindeki arazilerinin üçüncü kişilere satılarak parasının örgüte finansman olarak kullanılmasının üzüntüsünü yaşıyor.

            Isparta'da yaşayan 62 yaşındaki Halil İbrahim Akyol, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyada kendi adına bir vakıf veya cami bırakmak için Çünür Mahallesi'ndeki arazisini hayır işlerinde kullanılması amacıyla 2010 yılında bağışlama kararı aldığını söyledi.

Bu kararını çevresindekilere söylediğini dile getiren Akyol,sonradan FETÖ mensubu olduğunu öğrendiği iş adamlarının bunu duyduğunu ve yanına gelerek bağışlayacağı arazi üzerine adına cami ve yurt yapmak istediklerini söylediklerini anlattı.

Bu kişilerin terör örgütünü desteklediğini bilmeden manevi bir yatırım olması için arsasını tapusuyla verdiğini dile getiren Akyol, süreç içerisinde arazi üzerine hiçbir şey yapılmadığını, görüşmeye gittiklerinde debu kişilerin kendisini oyaladıklarını ifade etti.

-"17-25 Aralık hadiselerindeki ifadeler, bizi uyandırdı"

Akyol, Gezi Parkı olayları ve özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından bunların ne olduğunu kavradığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"17-25 Aralık hadiselerindeki ifadeler, bizi uyandırdı.Ben bunu fark eder etmez gittim, 'Benim arsamı iade edin, burada hayırlı bir iş yapılacağına kanaatimiz yok' diyerek arsamı geri istedim. Onlar 'Veremeyiz'anlamında ifadeler kullandılar ve beni geçiştirerek gönderdiler."

Arazilerin Çamdağı adındaki şirket üzerinde bulunduğunubildiğini ancak 3 ay önce arsanın şirket üzerinden başka bir kişiye satıldığınıöğrenildiğini ifade eden Akyol, bunun üzerine mahkemeye başvurarak satışa tedbir koydurduklarını belirtti.

"Aldatılmış olmanın

ızdırabını çekiyoruz"

            Akyol, dahasonra emniyete şikayette bulunduklarına işaret ederek, şöyle dedi:

            "15 Temmuz darbe girişiminin ardından biz duyduk ki devlet bunların mal varlıklarına arsalarına el koymuş, artık gönlümüz rahatladı. Bunların niyetlerinin iyi olmadığını anladık. Hele 15 Temmuz hadisesi bunların tamamen maksatlı bir yapı olduğunu bize gösterdi. 15 Temmuz'dan önce bizden yalvararak aldıkları arsaları satışa çıkardılar. Bu satıştan biz iyice muzdarip olduk.Ruhumuz incindi çünkü maksadımız o arsaların bizden alınıp satılması değildi.Orada hayırlı müesseselerin kurulması, camilerin, Kur'an kursların, talebe yurtlarının kurulmasıydı, insanlara, insanlığa, Müslümanlara hizmet etmesiydi ama bunların gayesi bu değildi. Gayelerinin, arsalarımızı toplayıp değerinden aşağıya satarak para kazanmak olduğunu anladık.

Allah, bunların niyetlerinin kötü olduğunu milletimize gösterdi. Şu anda biz ilimiz Valiliğinin mülklerimize el koymasından,Emniyetimizin bizim ellerimizden tutuşundan memnunuz. Valiliğimizin ve Emniyetimiz başta olmak üzere bu tür faaliyetleri önlemek için gayret gösteren bütün kurumlara teşekkür

ediyoruz."

            Kendisiyle birlikte 6 kişinin arazisini bağışladığını, 12 dönüm arazilerin değerinin 20milyon lira civarında olduğunu ifade eden Akyol, "Aldatılmış olmanın ızdırabını çekiyoruz. Bize bunları yapanların cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Cami yapılması için

verdiğim arazide

apart yapılıyor"

Ali Osman Akyol da tapusuyla birlikte verdiği arazi üzerinde3-4 yıl bir şey yapılmadığını, bunun nedenin sormaya gittiklerinde karşıtarafın kendilerini oyaladığını aktardı.

Gezi olayları ve 17-25 Aralık olaylarında FETÖ'cülerin izleri çıkınca bu kişilerden iyice şüphelendiklerini dile getiren Akyol,"Yaptığımız hayrın bize tersine döneceğini düşündük bunlardan geri istedik. geri vermediler, verme taraftarı da olmadılar. Bu arada bizim yerimizi satışa çıkarmışlar mahkemeye verdik, o satış işini durdurduk. İyi niyetli olmadığını hissettik. Bu darbe girişiminde niyetlerinin kötü olduğunu iyice anladık. Biz bu arsamızı geri almak için mahkemelerde uğraşacağız."sözlerine yer verdi.

Hasan Hüseyin Can da kendisinin Allah rızası için bir şeyler yapılması için arsasını bağışladığını ancak daha sonra buranın satıldığını öğrendiğini söyledi.

Cami yapılması için verdiği arazisine apart inşa edildiğini anlatan Can, olayı mahkemeye taşıdıklarını ve terör örgütü üyelerinin kendi arazilerinden maddi bir kazanç sağlamalarını istemediklerini vurguladı.

6 iş adamı gözaltına alınmıştı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında, örgüte ait bazı dernek ve vakıfların Mali Suçları Araştırma Kurulundan alınan raporla şüpheli finans hareketleri olduğu belirlenmişti.

            İnceleme sonucunda FETÖ'ye ait Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm şirket yöneticilerinin"bağışlayacakları arazi üzerine öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek, yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazi aldıkları" tespit edilmişti.

Ekipler, önceki gün gerçekleştirdikleri operasyonda 6 işadamını gözaltına almıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakan

06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:01

Bizim evin yanında çok değerli arsa vardı içinde üzüm bağı vardı ve yola sarkiyordu adam millet o üzümden yemesin diye üzerine zehirli yazdı baktı millet koparıyor yine ağacı kökten kopardı ve ilginçtir kendisinin topladığını hiç görmedim sonra da bu arsayı fetoye verdi yurt yapacaklardı o da bu durumdan yarım kaldı şükür,o herifede ohhh olsun devlet el koyar insALLAH, NE SAFI YA BUNLAR,YEMEYENİN MALİNİ YERLER,,,

goca hasanın oğlu gotçu Veli.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:11

ÇOK TEHLİKELİ BU FETOCULAR !!!ÇOK TEHLİKELİ BU FETOCULAR !!!çok çok tehlikeli bunlar.Dayı;iyiki evini-damını-şamını da almamışlar sen ona dova et !!! ****ü ****lu Osmaı ın da tarlalarını fetöcüler himmet-bağış-zekat olarak almışlar.

Eden eninde sonunda bulur

05 Ağustos 2016 Cuma 10:47

Bu alçaklar savcılarıyla birlikte çalışmışlar. Bu FETÖ için açılan davaları hain savcıları geri çevirmiş ve hatta bazı dava dosyalarını da kaybetmişler. Yani gidiyorsun şu tarihte dilelçe verdim diyorsun yok bulunamıyor. Hala bu adamlar ve onların sekreterleri, çalışanları görevleri başında. Hala kripto savcıları var ve **** **** dosyları bir şekilde engellemeye veya gecersizlik, belirsizlik, ilgisi yoktur gibi sebeblerle geri çeviriyorlar. Bu savcıları hemen şikayet edin.

Alaybey

05 Ağustos 2016 Cuma 09:58

Siz niyetinizi iyi tutun sahtekarlara neyin varsa verin.hiç okumayın araştırmayın size söylenen k****dan başka tv k****ı izlemeyin. Zaman gazetesi okuyun cami imamından başkasına inanmayın...

vatandaş

05 Ağustos 2016 Cuma 08:36

evela allah devletımıze hükümetimize zavalvermesın devlet istese olmaz dersınız ama allaha şükür devletımızın buyüklügü devlet varken şahza verılmez burda dıyanet var müftülük var sanayı vapacagız desek vermezsınız şükredelım hükümetımize yolsa yanardık devletın kuran kusları varcamılerı var meydanları beklemeye devav

GENÇ SENİRKENTLİ

05 Ağustos 2016 Cuma 08:31

ASLINI ARAŞTIRMADAN BÖYLE YATIRIM YAPARSANIZ BAŞINIZA GELECEĞE KATLANIRSINIZ ARTIK :)))))

Şenol soy

05 Ağustos 2016 Cuma 08:22

NE ZAMAN KURAN KURSU CAMİ YAPMIŞLARDA ONUN İÇİN VERMİŞLER. ŞAP......SLLAR

Ispartali

05 Ağustos 2016 Cuma 00:52

Sav da kilerde ses yok..Sav da mağdur yokmu.

Melaike

04 Ağustos 2016 Perşembe 22:31

Yüz lira borç iste sen vermezler iki kilo elmayı satcaz diye pazara çıkarlar sonrada ahlanir vahlanirlar.adam gibi arastirsaniza kime hizmet ediyor bu dindar görünen sunnetsizler

Belguzer

04 Ağustos 2016 Perşembe 19:28

Arazi mafyası başlıgı iyiydi niye deyişrtirdiniz anlam veremedim Bunların eleri kolları ne kadar uzunmuş böyle hayret bişey utanmaz arlanmaz Fetöcüler Rabbim bunları Kahhar isminle muamele et inşallah

VATANINI SEVEN AHMET

04 Ağustos 2016 Perşembe 19:05

Eğirdirdeki Ömer ŞENGÖLÜN adamı Ali İhsan BAŞ kaçmış,darbeden bir hafta önce Güney Afrikaya gittiği söyleniyor. Paralarda gitmiş,Eğirdirdeki kerizlere bir şey kalmış mı yoksa kalmamışmı araştırılması lazım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR