19 Nisan 2024 Cuma

CUNTACI GENERAL: GÜLEN’İ SEVMEYENİ BANA RAPOR ET

CUNTACI GENERAL: GÜLEN’İ SEVMEYENİ BANA RAPOR ET

Isparta

Isparta'daki darbe girişimi iddianamesinde ifadesi yer alan Hüseyin Özgen, cuntacı Tuğgeneral Murat Kurutmaz’ın kendisinden kışlada görev yapan 20 civarındaki sivil personelin Fetullah Gülen hakkında ne düşündüğünü araştırmasını ve bu yönde bir rapor hazırlamasını istediğini söyledi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'cü darbe girişimi soruşturması kapsamında 21 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameye giren bir“tanık” ifadesinde ilginç ayrıntılar yer aldı. 2013'te Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, Lojistik Destek Hizmet Memurluğu'nda sipariş kayıt memuru olarak çalıştığını kaydeden tanık Hüseyin Özgen, görevinin gereği hazırladığı faturaları Lojistik Destek Komutanının yoğun olduğu zamanlarda zaman zaman kendisinin şüpheli Mustafa Kurutmaz'a (Tugay komutanı) onay için çıkardığını anlattı.

GÜLEN HAKKINDA NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜ SORDU

2012 sonları veya 2013 başlarında faturaları arz için makamına çıktığını ifade eden Özgen, Kurutmaz'la aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı: “Kurutmaz faturaları imzalattıktan sonra 'Hoca efendi hakkında ne düşünüyorsun?' diye sordu. Ben de 'hangi hoca' deyince, 'Fetullah Gülen hoca efendi hazretleri' şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ben de Fetullah Gülen'i tanımadığımı ancak yurt dışındaki okul çalışmalarını takip ettiğimi vebu nedenle kendisine sempatim olduğunu ifade ettim.”

SEVMEYENLERİ KIŞLADA İSTEMİYORUM

“O dönem kışlada 20 civarında sivil personel vardı. Kurutmaz benden bu personelden kimlerin Fetullah Gülen'e sempati duyduğunu, kimlerin duymadığını, Gülen hakkında ne düşündüklerini araştırmamı ve bu yönde detaylı bir rapor hazırlamamı istedi. Daha sonra da 'Fetullah Gülen'e antipatisi olan personele tahammülüm yok ve onları bu kışlada istemiyorum' dedi. Bu konuşmanın ikimizin arasında kalmasını da özellikle emretti. Konuşmasının devamında da bu konuyla ilgili emirlerin devam edeceğini ve zamanı geldiğinde beni TSK içerisinde daha iyi yerlere getireceğini söyledi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2013 yılının Mart-Temmuz aylarında görevime son verildiği için generalin verdiği emir doğrultusunda çalışma başlatmadım.”

BÖYLE BİR SÖZÜ ANCAK FETÖ ÜYESİ SÖYLEYEBİLİR

İddianamede, söz konusu ifadeye ilişkin, “Şüpheli Kurutmaz'ın tanık Özgen'e söylediği 'FETÖ lideri Fetullah Gülen'e antipatisi olan kişileri kışlada istemediğine ve bunların tespitine yönelik rapor alınmasına' yönelik sözlerinin ancak bu örgüte üye olan birisinin söyleyebileceği sözler olduğu, şüphelinin darbeye yönelik faaliyetleri birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin FETÖ terör örgütü üyesi olduğu ve atılı suçları işlediği anlaşılmıştır” değerlendirilmesine yer verildi.

VALİNİN TELEFONUNA ÇIKMAMIŞ

Sözde sıkıyönetim atama listesinde “Isparta ve Burdur Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı” olarak yer alan ve harbiyeleri Ankara'ya göndermek için büyük çaba harcayan Mustafa Kurutmaz'ın 15 Temmuz gecesi Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın telefonlarına çıkmadığı ortaya çıktı. Yarım saat sonra Valiyi tekrar arayan Kurutmaz telefonunun yanında olmadığını iddia etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

27 Aralık 2016 Salı 17:45

Bu kadar kişinin yalan yanlış haberlerle hakkına giriyorsunuz inşallah hak yerini bulur.

Vatan daş

27 Aralık 2016 Salı 12:45

Ah paşa ahh ****un deydimi taşa..Bizde sizleri adam sanmıştık. Sifatsizlar.empati sempati sana e lan askerliğine bak..Hain Fetoş hadi kurtarsın. Ettiklerinizi çekeceksiniz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR