29 Mart 2024 Cuma

CUMHURİYETİMİZ 97 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 97 YAŞINDA

Isparta

CUMHURİYETİMİZİN 97’nci yıldönümü kutlamaları Vali Ömer Seymenoğlu’nun Valilik önünde bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Aylin Cesur ,Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören; Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ‘in törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu.

Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu ardından Vali Ömer Seymenoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

“Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.”

Vali Seymenoğlu konuşmasında; “Saygıdeğer konuklar, Sevgili öğretmenler, Işığımız, umudumuz, geleceğimiz sevgili gençler, milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlar, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. yılını tebrik ederim. Sevgili gençler, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Aziz Milletimiz, Dünya tarihinde nadir görülen bir bağımsızlık destanı yazmış, kudret ve iradesiyle vatan edindiği Anadolu topraklarını parçalanmaktan kurtarmıştır. Bu mücadele sürecinde Milletimizin en büyük güç kaynağı istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz inancı olmuştur. Bu büyük zafer ile ecdadımız bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak, üzerinde hür yaşayabileceğimiz bir ülke armağan etmiştir. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir" dedi.

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından tören geçişi yapıldı. Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri geçiş yapan askeri birlikleri, gazileri ve öğrencileri coşkuyla selamladıktan sonra tören sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Arap sevici

30 Ekim 2020 Cuma 07:24

AKP'li vekiller nerede acaba.bir WC açılışı olsa koşup gelirlerdi.bunlarda cumhuriyet düşmanı çıktı..

FAKİR HALK

29 Ekim 2020 Perşembe 13:15

DİĞER MİLLET VEKİLLERİMİZ NEREDE ???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR