25 Nisan 2024 Perşembe

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 23 gözaltı

Isparta

İLK OPERASYONUN DEVAMI

Isparta merkezli 4 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunun, 14Mart'ta yine Isparta merkezli 6 ilde yürütülen ve aralarında Süleyman DemirelÜniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 29şüphelinin tutuklandığı operasyonun devamı olduğu belirtildi.

Operasyonla ilgili Isparta Cumhuriyet Başsavcılığıtarafından yazılı açıklama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinçimzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca Fethullahçı TerörÖrgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik FETÖ/PDY terör örgütününIsparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde faaliyetlerinidüzenlemek/örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 SayılıKanun ve TCK 314), 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi HakkındakiKanuna muhalefet etmek, resmi belgede sahtecilik, irtikap, kişisel verilerihukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlaletmek suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; 29şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde CumhuriyetBaşsavcılığımızca; 26.04.2016 tarihinde 24 şüpheli hakkında; silahlı terörörgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, özel hayatın gizliliği ihlaletmek suçlarından gözaltı kararı verilmiş olup, haklarında gözaltı kararıverilen şüphelilerden 23'ü gözaltına alınmıştır. 1 şüphelinin aranmasıçalışmalarına devam olunmaktadır."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tornacı Ayhan

26 Nisan 2016 Salı 23:45

"silahlı terörörgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak". Devletin koskoca başsavcısı söylediğine göre silahlar ellerinde demekki. Başsavcı şu silahlarıda bi sergilede, bunlar nekadar tehlikeli silahlı örgüt olduklarını herkes görsün. Göstermezsen millet senin çok yalancı-düzenbaz-sahtekar olduğunu halkı aldattığını düşünecek.

ŞEKERCİ ALİ

26 Nisan 2016 Salı 15:49

Aranmış bulunamamış, kaçabilmiş, antramanlı, sporcu biri herhalde, kim ki

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR