19 Mart 2024 Salı

CUMHURBAŞKANINDAN HAYVAN HAKLARI TALİMATI

CUMHURBAŞKANINDAN HAYVAN HAKLARI TALİMATI

Isparta

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayvanlara işkence ederek öldürenlerle ilgili son dönemlerde medyaya yansıyan haberlere dikkat çekerek, “Yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaları da arttırın” dedi. Erdoğan hayvanlara işkence yapanlara, “İnsanlıktan nasibini almamış vicdansızlar” ifadesini kullandı.

‘VİCDANSIZLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında gelecek dönemde ele alınacak yasal düzenlemelerle ilgili bilgi alırken, konu Hayvan Hakları Yasası’na geldi. Erdoğan, “Bu yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın” dedi. Erdoğan, hayvanlara işkence yapanlarla ilgili haberleri ve kamuoyunun tepkilerini dile getirerek, “İnsanlıktan nasibini almamış, bu vicdansızları her gün görüyoruz. Bu nedir böyle” diyerek tepki gösterdi.

‘MEZARLIK GİBİ BARINAKLAR’

Erdoğan, yasal düzenleme yapılana kadar AK Partili belediyelerin uyarılmasını ve bu konuya özen göstermelerini istedi. Erdoğan, “Başkanlar, bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa yerine getirsin hayvan barınakları ve hayvanların korunması konusunda” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CETIN USTA

20 Ekim 2018 Cumartesi 16:35

insanlara iskence eden mafya babasi kilikli adilere ne ceza veriyorler acaba kim olursa olsun bile bile cana kiyan kim olursa olsun idam edilsin bekliyoruz siz neyi bekliyorsunuz?

Hayvansever

19 Ekim 2018 Cuma 15:19

Hani sokak köpekleri saldırgan diyorlar ya. Zavallı köpekler korkudan ne yapacaklarını bilmeden saklanmaya çalışıyorlardı. Sizce hangi canlı saldırgan. İnsanmı ? Köpek mi.. İnşallah bu yasa çıkarılır.

Hayvansever

19 Ekim 2018 Cuma 15:16

Çok güzel bir haber. Daha dün gece yarısından sonra alkollü bir vatandaş çayboyunda elinde tornavida ile 2 sokak köpeğini kovalıyordu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR