02 Mayıs 2024 Perşembe

CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERi VE ISPARTA İÇİN HATIRLATTIKLARI

CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERi VE ISPARTA İÇİN HATIRLATTIKLARI

Isparta

 

Bu yazımıdeğişik bir formatta yazmak istiyorum. Seçim sonuçları ileilgili bazı önermeler kurarak Ispartalı hemşerilerimizin dikkatlerinibazı noktalara çekmek istedim. İşte o önermelerimiz:

·  BaşbakanımızERDOĞAN, yerel seçimlerde partisinin aldığı oydan % 6-7 daha “fazla” oy aldı.

·  Ekmelettinbey, çatı oylarından % 6-7 daha “az” oy aldı.

·  Demirtaş bey,% 10 barajına oturdu.

·  Isparta’dayerel seçimi kaybeden AK PARTİ, Cumhur seçiminde % 55 oy oranıile açık ara birinci oldu ve kazandı.

·  Ak PartiIsparta’da yerel seçimlerde Isparta, Sav, Kuleönü, Yalvaç, Ş. Karaağaç,Yenişarbademli, Eğirdir gibi yerlerde kaybetmişti. Ama Cumhur seçimlerinde aynıyerlerde birinci parti oldu.

·  Ak Parti,yerel seçimlerde Isparta merkezde aday tercihinde kamuoyunun beklentilerinikarşılayamadı.

·  Ak PartiIsparta belediye başkan adaylarını belirleyen komite diğer ilçe ve belde adaylarındada, genelde yanlış tercihleryaptı.

·  Ak Partilifalan vekil Ispartalıları anlamıyor.

·  Isparta AkParti siyasi aktörleri, yanlış adaylarda ısrarcı oldular.

·  Isparta AkParti siyasi aktörleri, liderimiz Erdoğan kadar doğal, bir o kadarda gayretli olamadılar.

·  Ispartalıseçmenler, yerel siyaseti biliyorlar ve yerel seçimlerde eski düzen yerelsiyasetin tadını ve lezzetini aradıkları için aykırı tercihlerdebulunuyorlar ve bundan zevk de alıyorlar. Ama genel seçimlerde kendilerini kasmıyorlar ve ülke sonuçlarına uygun bir tabloortaya koyuyorlar, yani doğal oluyorlar.

·  Ispartalıseçmen, ülke geneline göre tuzu kuru seçmen profiline girdiğinden, gençsiyasilerle kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor ve oynamaya da devam etmekistiyor.

 

Yukarıdasaydığımız bu önermeler TANIŞMAN olarak beni bağlar. Doğruluğu ve yanlışlığı datartışmaya açıktır. Bir çok önermeyi doğru olmasa da yazdım. Çünkü buönermeleri sokaktaki vatandaşımdan hergün dinliyorum. Sadece bir yerlere vurguyapmak istedim. Ancak ortada bir Uzun Adam gerçeği var. Siyaseti millete göre yapmak anlayışı var. Bu da Tayyipbeye 9. (dokuzuncu) seçiminde de zafer kazandırdı.

 

MHP’li İsaYALÇIN bey siyaseti bilmiyor desem ayıp olacak. Zira Isparta’da 68 bin oyalırız demişti. Sayın Yalçın, Tayyip beyin Isparta’daki oylarını kasdettigaliba. Acilen kendisini ya çatıdan paraşütle atmalı, ya da çatıdaki diğerleriile birlikte bir araya gelip “çatıdan yere yumuşak inişin formüllerini”bulmalı. Millete uygun siyasetin getirdiği mutluluğun rüyalarına dalmalı.

 

Ak Partiliyerel aktörlerin ve vekillerin cumhur seçimlerindeki başarıları ortadadır. Bu başarılarını, önümüzdekiseçimlerde Tayyip beyin çizgisine yine nasıl taşırlar acilen bunun hesabını yapmalılar. Zira Ispartalılar zor seçmenlerdir. Bunu kimseyadsıyamaz. Ancak Tayyip bey bu zorluğu başardı. Yerel aktörlerimiz acabagelecek yerel ve genel seçimlerde neden başaramasın?

 

Ak Partiliyerel aktörler ve vekillerimiz yerel aday tercihlerinde bildikleri, gördükleri,tecrübeleri, hesapları, kanaatleri ile kararmekanizmasıoldular. Bu arkadaşlarımıza gaflet vedalalet içindeler veya bilmiyorlar demek büyük haksızlık olur. Onlar da yerel seçimzaferleri isterlerdi tabi ki. Öyleyse yerel seçimlerde ve genel seçimlerde biran önce Tayyip beye benzer adaylar ile yola devam etmenin formülünü aramalılar. Ispartalılar kendilerinebenzeyen adaylar görmek istiyorlar. Zira Tayyip bey onlara benziyordu veIspartalı Tayyip beye kazandırdı. Doğru tercihler Vekillerimize de kazandırır,merak etmesinler.

 

Son sözümüzşu olsun. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazzını hep beraber yaşayalım. Dün akşamHükumet Meydanında ve Balkon konuşmasında ne güzel eğlendik ve bahtiyar olduk. Ancak bize oy vermeyendiğer insanlarımızın nasırlarına basmamak lazım. Şimdi yine “çalışmak”ve “yola devam” zamanıdır. Dersimize gelecek genelseçimler için daha iyi çalışalım. Vekillerimiz hesaplarını iyi yapsınlar, yerelsiyasi aktörler de derslerine iyi çalışsınlar. Ispartalılar da siyasi inat ve siyasi üst beklentilerden uzak durmalılar. Isparta’nın kangrenolmuş sorunları var. Bunlar için ortak akıl oluşturulmalı.

 

Dua edelim.Hepimizin insan olduğunu ve zaaflarımızla beraber var olduğumuzu unutmayalım.Kapıları karşımızdakiler için aslakapatmamamız gerektiğini, Allah’ın da hesabınınolduğunu hep hatırlayalım. Galip olana bunlar yakışır. Allah, öncebeni kendi nefsimden ve zaaflarımdan kaynaklanan zararlardan ve sonuçlarından korusun. Sonra da diğerlerimizikorusun. Isparta hepimizin şehri. Başka Isparta yok! Benden söylemesi…

 

İsmailTANIŞMAN

Eski BelediyeMeclis Üyesi

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

DavutDavut

14 Ağustos 2014 Perşembe 15:45

Sayın TANIŞMAN süper yazı olmuş. Keşke Sayın Vekilin açıklamalarınını da okusaydın. Ama sen ondan evvel yaşmışsın belli. Anladığım o ki, AK Parti ve sen ve bizler hataları biliyoruz. Allah bir daha hatalarda ısrar etmemeyi ve hatalara vesile olacak kararlar almamayı nasip etsin hepimize. Tayyip bey lider olarak taşıyor bizleri zaten. Ayağa kalksak yetecek. İnşallah. Haydi bakalım dediğin gibi. Durmak yok, Yola Devammmmmm

bojuware 201

14 Ağustos 2014 Perşembe 09:55

Şurda AKP ve RTE aleyhinde acı gerçek yazılar yazılınca beğenmiyen sayısı artıyorsa yazıyı yazana ne mutlu doğru yazmış demektir. Boynunda torbası saksıda gübresi sap yiyerek saman çıkaran kemikçi zade zihniyet kış uykusundan kalmış demektir..

tüpcünün haberi yok galiba

13 Ağustos 2014 Çarşamba 17:48

adaletten kaçamayacaksınız. şimdilik hırsızlar polisi kovalıyor. halk AKP giderse yardımlar biter diye hırsızlığa razı olmuş.1. İzmir istihbarata yarın operasyon planlanıyor. Ama bir sorun var. Listenin başında İzmir İst. Şube Müdürü Kudret Dikmen'in olması. 2. Kudret Dikmen listeden adını çıkarmak için çok uğraştı başaramayınca izne ayrıldı. 'Bana kelepçe takmazlar, ifade verip çıkarım' diyordu.3. Dikmen nedense son günlerde çok telaşlı. 'Beni de alırlarsa' diye ödü kopuyor.

sibel

13 Ağustos 2014 Çarşamba 17:39

sanamı kaldı seçim ****izi yapmak yuhhhh

hasan

13 Ağustos 2014 Çarşamba 17:17

eğer ısparta da siyasetin s sini bilmeyen bir adam tarafından yönetiliyorsak ki öyleydi bir dönem şimdi de köşe yazısı yazmaya yorumlamaya başladıysa ıspartada gazetecilikte bitmiştir yazık çok yazık şu adama köşe verip yorum yaptıranlara

bojuware 201

13 Ağustos 2014 Çarşamba 16:13

tücü gazı iyi basmışsın dikkat patlıya bilir. sakın dolu tüp patlamaz filan diye saçmalama. Ne güzel ilahi ruhani allahlı çaktırmadaqn yallahlı okuyup üflemişsin. Senin allah benim inandığım allaha hiç benzemiyor. BENİM İNANDIĞIM ALLAH HARAMZADEDEN UZAK DUR HARAMA BULAŞMA HARAMZADEYİ ÖVME DER. SENİNKİ NİYE ÖYLE DEGİL SENİN İNANDIĞIN ALLAH BAKIYORUM ALIP SATIYORSUNUZ HANGİNİZ YANLIŞ SENMİ ALLAHINMI.

SECMEN

13 Ağustos 2014 Çarşamba 15:56

56000 KISI OY KULLANMADI ISPARTADA ! CÜNKÜ ADAYLARI COK FARKLI BULMADI !

OKUR

14 Ağustos 2014 Perşembe 02:59

OKUMA ÖZÜRLÜLER YADA ANMLAMA ! BURADA BIR TARAFGIRLIK FALAN YOK ! GERCEK OLAN BIR DURUM MAALESEF ISPARTADA 56000 SECMEN SANDIGA GITMEMIS BEGENSENDE , BEGENMESENDE!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR