26 Nisan 2024 Cuma

CUMA NAMAZINDA İMAMLAR BU VAAZI VERECEK?

CUMA NAMAZINDA İMAMLAR BU VAAZI VERECEK?

Isparta

Anneler, babalar, aileler yoğun sıcaklar nedeni ile ülke genelinde suda boğulma vakaları arttı. Özellikle Eğirdir İlçemizde Eğirdir Gölü'ne serinlemek için giren son 20 yılda onlarca genç-yaşlı vatandaşımızı maalesef kaybettik. Çok şükür bu yıl acı bir olay yaşanmadı. Yaşanmaması içinde başta Eğirdir Kaymakamlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve yetkililerimizi daha çok önlem ve tedbir almaları için uyarıyoruz.

NEDEN EĞİRDİR GÖLÜ TEHLİKELİ

Eğirdi rGölü tatlı su rezervi olduğu için deniz suyu ile kıyaslanamaz. İstediğiniz kadar yüzme bilin, oluşabilecek her türlü aksilikte göl suyu sizi hemen dibe çeker. Fazla açılmayın, eğer göle girecekseniz tavsiye edebileceğimiz bu 3 yerden başka bir yerden göle kesinlikle girmeyin. Altınkum Plajı, Bedre Plajı,Yazla Plajını tercih ederseniz açılmadığınız sürece bu 3 plajımız yazla plajı bakımsız olmasına rağmen yüzmek için idealdir. Altınkum Plajı Belediyenin denetiminde, Bedre Plajımız ise Eğirdir Kaymakamlığımız denetiminde.

BOĞULMA HUTBESİ

Vatandaşlar deniz ve göllere akın edince boğulma vakaları arttı. Yetkililer ise ülke genelinde motorize ekiplerle tedbir aldı. Ayrıca Tüm il genelinde imamlarda cuma hutbesinde halkı bilgilendirecek.

Heryıl deniz, baraj, kanallar ve göletlerde onlarca çocuk genç boğularak hayatını kaybediyor. Yetkililer, havaların daha da ısınacağı önümüzdeki günlerde boğulma vakalarının önüne geçmek için harekete geçti. Farkındalık oluşturabilmek amacıyla uyarı broşürleri dağıtılırken, birçok valilik tedbirleri arttırdı.

AĞLARA DİKKAT

Yetkililer,tatil için deniz sahillerine gidecek vatandaşların ya da piknik için baraj,gölet, ırmak kenarlarını tercih edenlerin, çocuklarına dikkat etmeleri ve kontrolsüz bırakmamaları konusunda uyardı. Vatandaşların çocuklarını havuzlara göndermeleri ve iyi bir yüzme eğitimi aldırmalarını tavsiye etti. Ayrıca su içerisinde balıkçı kazıkları, parçalanmış ağlar gibi birçok görünmeyen tehlikeye karşı da dikkatli olmalarını istedi. Birçok valilik ise kendi illerindeki baraj ve nehirlerde tedbirlerini artırdı. Nehir kenarlarında suyun yükselme ihtimaline karşı halkı uyarmak amacıyla motorize ekiplerle önlem aldı. 

İl Müftülüğünce halkın duyarlılığının artırılması amacıyla konunun Cuma Hutbelerinde her hafta işlenmesi belirtildi. Esnafların ise Göl kenarında halat, can simidi, can yeleği gibi kurtarma malzemeleri bulundurmaları öneriliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Misafir

07 Temmuz 2017 Cuma 19:56

Bugün hutbede bu konudan bahsedilmedi. Çocuklar ve velileri yerel basın ve yayın organları tarafından da bilgilendirilmeli. Yaz mevsiminde boğulma gibi üzücü ve telafisi mümkün olmayan olaylar meydana geliyor.Duyarlı ve tedbirli olmak gerek. Saygılar sunarım.

Nur talebesi

07 Temmuz 2017 Cuma 12:11

Şaibeli dediğiniz kitap artık devlet eliyle basılıyor ve nerdeyse bütün camilerde var.Varsa o yürek gelin benim camimi yakın bakalım.Risalei Nur şahsa bağlı bir kitap değil.Kuranın bu zamana bakan en güzel tefsiri.

bayram

07 Temmuz 2017 Cuma 08:50

Arkadaş imam olmak varmış. Mevzuat hiç değişmiyor aynı şeyleri anlatıp duruyorsun. Başka bir kurumda memur olsan sürekli mevzuat okuyup duracaksın...

risale i kir mi

06 Temmuz 2017 Perşembe 19:37

birde o şaibeli kitaptan bilgiler verilecekmiş.

Din görevlisi

06 Temmuz 2017 Perşembe 19:02

Sen çok şuurlusun galiba yarın git müftülüge müracaat et seni ulu camiye imam yapsınlar yok yok orası sana küçük gelir Sultanahmet e imam ol çok bilmiş

1532

06 Temmuz 2017 Perşembe 18:10

Vaaz değil

yusuf

06 Temmuz 2017 Perşembe 15:35

Hutbeyi dinlemek farz ama hutbedeki anlatılanları dinyelecek kadar farz mı bilemiyorum.İmamlar zaten cemaati uyutuyor.Böyle etkileyici imani bir konu işlenmiyor.Günün anlam ve önemini anlatan bi kaç söz tamam bitti ne anladın hiçbir şey.Ben imam olsam güzel ilmihal kitaplarından veya risale nur kitabından güzel imani meseleleri çıkarır bunları harmanlarım insanların dinleyeceği anlayacağı şekle getirir ertesi güne kadar çalışırım ve anlatırım. Ama bi kaç imamdan başka hangi imamda şuur var.

yakup

06 Temmuz 2017 Perşembe 18:53

şuurlu oğlu şuurluuu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR