28 Mart 2024 Perşembe

COŞKUN ARAL ISPARTAYA GELİYOR

COŞKUN ARAL ISPARTAYA GELİYOR

Isparta

İletişim Fakültesi tarafından 25 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, başarılı gazeteci Coşkun Aral’a “Fahri Doktora Payesi” verilecek.

Coşkun Aral Kimdir?

Coşkun Aral, 1 Mayıs 1960 tarihinde Siirt'te dünyaya geldi. Sırasıyla 14 Eylül İlkokulu, Oruç Gazi Ortaokulu ve Mecidiyeköy Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti. Sipa Ajansı’nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. Bu arada Türk basınında da Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet gazeteleriyle serbest olarak çalıştı.

1980 yılında ilk defa Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı. Polonya’da ünlü Gdańsk Grevi, İran, Irak olaylarına ilişkin çalışmalarıyla uluslararası platformda adını duyurmaya başladı. 1980, 12 Eylül darbesini daha önce yaptığı arşiv çalışmalarıyla ünlü Newsweek, L’Express dergilerinin kapaklarında ve yüzlerce uluslararası dergi sayfalarında yansıttı.

14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçaktan dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. Aynı olayla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ödüller aldı. 1980 yılından itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Time, Newsweek, Paris Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına fotoğrafçı olarak mesleğine devam ediyor.

1986 yılında fotoğrafa ilaveten Türkiye’de 32. Gün adına başlattığı savaş TV muhabirliğini asıl mesleği ile birlikte sürdürdü. Yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası TV kanallarında da yayınlandı. Coşkun Aral, İZ TV’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet Karahan

16 Nisan 2019 Salı 10:02

Çoşkun Bey ile istanbul'da kısa süreli bir çalışma imkanı yakalamıştım. işine saygılı, başarılı bir kişi olarak hatırlarım hep. SDÜ'ye gelince insallah görüsme fırsatımız olacak. :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR