29 Mart 2024 Cuma

COŞKU İLE KUTLADIK

Isparta'da Cumhuriyetin 91. yıl kutlama töreni sonrasında kışlasına dönen komandolar Isparta sokaklarını marşlarla inletti.

Isparta

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Vali Vahdettin Özkan halkınbayramınıkutladı. Vali Özkan yaptığı konuşmada ise; "Ecdadımız Kurtuluş Savaşı’nda belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmiştir.Memleketin dört bir yanında insanımızın başlattığı Kurtuluş Mücadelemiz destansı bir başarıyla sonuçlanmıştır. Bu başarı, 29 Ekim 1923’te ilanedilen Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimiz; Büyük bir çınarınküllerindenfilizlenmiştir. Cumhuriyet idaresi, bireyi esas alan bir toplumsal modelleme oluşturmuştur. Cumhuriyet eşit vatandaşlığı ve hukukun üstünlüğünü temel almıştır. 91 yıllık mazisine bakıldığında Cumhuriyet modelimiz Soylu;ama tepeden bakmayan, Güçlü; ama insanı ezmeyen, Adalet ve merhamet ilkeleriyle hareket eden bir rejimin adı olmuştur. Dün olduğu gibi bu gün de Memleketimizin selametini istemeyenlere karşı Yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamız için çaba sarf edenlere karşı İnsanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı,ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığıyla hareket etmeliyiz" dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkinşiirlerokundu. Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.Tören geçişi ile sona eren kutlamalarda bayrama katılan vatandaşlara püskürtme makinesi ile gül suyu sıkıldı.

 

BOMBA 32  VE OLUŞUMGAZETESİ AİLESİ

Isparta'da Cumhuriyetin 91. yıl kutlama töreni sonrasındakışlasına dönen komandolar Isparta sokaklarını marşlarla inletti. 

 NE  Mutlu Türküm Diyene!' ifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet kavramını bizlere öğreten Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümeye  hep devam edeceğiz....29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutllarız  Nice 91. senelere ulaşmak dilerimizle...    

Sosyal  medyada  Isparta sokaklarında gövde gösterisi diye paylaşılan gurur verici o video 

 

ISPARTA SOKAKLARINDA GÖVDE GÖSTERİSİ !

ISPARTA'DA 29 EKİM COŞKUSU FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR