29 Mart 2024 Cuma

COĞRAFYAMIZIN KADERİ…

COĞRAFYAMIZIN KADERİ…

Isparta

Geçmişte ideoloji adına, bugün ise özgürlük adına savaşan terör örgütlerinin ve bu terörle savaşan ülkelerin durumuna baktığımızda, taraflardan herhangi birinin savaşarak galip geldiğine şahit olmuş değiliz.

 

İtalya’da Kızıl Tugaylar, Almanya’da Bader Meinhoff, İrlanda’da İRA, İspanya’da ETA gibi örgütlerin tamamı yıllar süren mücadelelerin sonucunda devletin uzattığı alicenap barış elini istemeyerek de olsa tutmak zorunda kaldılar. Söz konusu bu devletlerde terör hemen hemen kalmadı gibi. Çünkü devletgüçlü ve otoriter. Hem de bu devletlerin politikasına diğer Hristiyan devletler de yani Batı da destek veriyor. Hal böyle olunca diğer devletlerin desteğinden mahrum kalan bu terör örgütleri de er-geç eriyipgidiyor. Ya da zoraki barış yapmak zorunda kaldılar.

 

Peki terörle savaşan ülkeler bu işi nasıl başardılar? Cevap: Çoğu ülke kararlı bir duruş sergileyip tavizvermeyerek, yerel dinamikleri harekete geçirerek, terörist grupları barış yapmaya zorladı. Zira barış, yıllar içerisinde bir arpa boyu yol kat edememiş o terörist grupların da işine gelen en etkili çözümdü.

 

Ülkemiz Türkiye için de bu tespitlerin hepsi geçerli. Ancak arada bir fark var. Son 10 yıldır kendine has bir kalkınma hamlesi başlatmış ve bu konuda iyi de yol katetmiş bir ülke var ortada. Hem de yöresel ve bölgesel aktör olmaya aday bir ülke. Hem de aldığı ekonomik ve siyasi tedbirlerle ve çıkışlarla, emperyal Batı’nın çıkarlarını zedeleyen enerji bölgesinde ve enerji koridorunda stratejik kilit bir öneme sahip bir ülke var ortada.

 

Yani, dünya beşten büyüktür, diyen bir Tayyip Erdoğan var ortada. Dünyanın enerji merkezi bu coğrafyada yaptığı çıkışlarla enerjiye sahip olan Müslüman ülkelere her konuda  model olup zihinlerini karıştırma ihtimali olan bir lider var ortada.

Dolayısıyla dünya emperyalleri için bugün gelinen noktada bu ülke Türkiye’nin ve lideri Erdoğan’ınicabına bakılmalıdır. 74’de Kıbrıs, 70-80’de sağ-sol, 80-90’da alevi-sünni ve Asala, bugün de Kürtmeselesi ve PKK terörüyle bu ülkenin enerjisini boşa çıkaran ve insanını birbirine düşürüp 100.000 insanı katlettiren emperyal güçler, genelde son iki yıldır, özelde ise son iki aydır ortaya çıkan olaylarla yenidensahne aldılar. Olayın özeti budur. Bugün bunun kavgası verilmektedir. Bu coğrafyanın geleceği adına…

 

Dünyadaki tüm terör örgütü gruplar her zaman milliyetçi politikalarla ortaya çıkmışlar ve yapılanmışlardır. Bu örgütlere siyasi ve ekonomik destek verenler de, terör belasıyla uğraşan o ülkenin, siyaseten zayıflamasından medet uman ve bundan fevkalade hoşnut olacak diğer devletlerdir. Dolayısıyla teröre silahı ve siyasal desteği de yine bu rakip devletler sağlar.

 

Türkiye’nin başına bela olan PKK’nın da terör örgütü olarak diğerlerinden pek farkı yok. Bir farkı var. O da, dünya uyuşturucu trafiğini yöneten güçlerin de Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan devletlerle birlikte taşeron olarak PKK’yı kullanmak istemeleridir.

 

Yani Türkiye, dünyada terörle mücadele eden en garip ülke durumundadır. Zira karşı tarafta hem PKK, hem bizi çekemeyen güçler, hem de uyuşturucu kartelleri bulunmaktadır. Ülkemizin bu zor şartlarda bu üç düşmanla mücadele etmesi hakikaten zordur… Allah yardımcımız olsun…!

 

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yorumcu

13 Eylül 2015 Pazar 21:22

bu kadar düzgün kopyalanmış yazıyı google sayfalarından tüpçü alamaz. BRAVO ZİYA HOCA ya. araları da iyi doldurmuş. vaktinde söyleyenleri suçlayıp şimdi vatansever oldunuz ya.

Mehmet kurt

13 Eylül 2015 Pazar 13:22

son dönemin revacta mesleklerinden biri de saray soytarılığı . Ispartamızın yetiştirdiği tüpcü lakaplı saray soytarısı da bu üyazısında yine saray ve saray ahalisini yalayarak bir yerlere gelme özlemini dile getirmiştir..üç beş google kaynağından almış olduğu yazıları birleştirip burada köşe yazısı yazmakta olan tüpcü dönemin en atılgan saray soytarısı modelidir..buradan kendisini soytarılık mesleğini çok iyi yaptığı için alkışlıyoruz

MAHMUT AKSU

12 Eylül 2015 Cumartesi 15:08

bizler yapmayın etmeyin bu pkk kalleşleri ile çözüm süreci olmaz derken sen ve akp bizleri kandan beslenenler diye aşağılıyordunuz. etmeyin bu paşaları içeri atmayın kck lıları çıkarmayın derken bizleri darbeci olarak nitelendiriyordunuz, sayın gülen beye bu kadar taviz vermeyin derken bizlere dinsiz diyordunuz, bu operosyon yetkisini valilere vermeyin derken sus siz bilmesiniz diyordunuz bu yolsuzları hırsızları yargılayın derken onlar bizim baş tacımız diyordunuz. 7 haziranda gördünüz baş tacı

Uygur

12 Eylül 2015 Cumartesi 12:27

Biz hiç farkedemedik. Bu kadar senedir merak ediyorduk. Övgüler sunmaktansa çözüm bulun. Yoksa herkes yazar olur. Bende yazayım bir köşede. Mesela diyeyim, dünya ayın etrafında değil, ay dünyanın etrafında dönüyor diye.

yezitler

12 Eylül 2015 Cumartesi 10:30

yezit yalakası 32 diğer yorumlar nerde. Bu yoğun eleştirilen zat bile sizden daha elle tutulur.

yezitler

11 Eylül 2015 Cuma 22:19

Sen denizliden kalk gel güller diyarına. Buda bu şehrin makus kaderi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR