19 Nisan 2024 Cuma

Çoban Cinayetindeki Sır Çözülemedi

Çoban Cinayetindeki Sır Çözülemedi

Isparta

Tokmacık Köyünde önceki gece öldürülen ve sabah oğlutarafından cesedi bulunan Halil Şeker’in failleri henüz bulunamadı. Yakınlarıtarafından şüpheli olarak gösterilen 4 kişi sorguları ardından serbest kaldı.

 

Tokmacık’ta çobanı öldüren katil ya da katillerinyakalanmasına çalışılıyor. Jandarma cinayetle ilgili tüm detayları en ince ayrıntılarınakadar araştırıyor. Olayda yaşamını yitiren Halil Şeker’in eşi ve çocuklarınıifadelerine dayanarak şüpheli sıfatı ile gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıklarıSavcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.

 

ESKİ HUSUMET OLABİLİR DEMİŞLERDİ

Halil Şeker’in 32 yıllık eşi Emine Şeker cinayet mahallindeSavcıya bazı isimler vermiş ve o kişilerden şüphelendiğini belirtmişti.Jandarmada ayrıntılı bir şekilde ifadeleri alınan aile 3 yıl önce aynı köydeikamet eden ve çobanlık yapan bir aile ile aralarında tartışma çıktığını oaileden 1 kişinin silahlı çatılmada yaralandığını bu olayı onların yapmışolmalarından şüphe duyduklarını belirtmişti. Tokmacık köyünde oturan F.K. İ.K,Ö.C ve M.M isimli şahıslar şüpheli sıfatı ile ifade verdiler. Savcılıktarafından da sorgulanan şahıslar daha sonra serbest bıraklıldılar.

 

KOYUNLAR EVE NASIL GELDİ?

Maktülün eşi Emine Şeker, eşinin öldürüldüğü Kanlıca mevkiiile evleri arasında epey bir mesafe olduğunu belirterek, ‘Bu koyun sürüsü tüfekpatladıktan sonra dağılır çıkar gider. Sabah başında biri varmış gibi eve çıkıpgeldiler. Buna bir kere imkan yok. Koyun gider ağaç altına yatar yine de evegelmez bunları mutlaka biri köye kadar sürdü getirdi’ demişti.

 

GÖRGÜ TANIĞI VARSA İNSANLIK NAMINA KONUŞSUN

Gözü yaşlı aile olayı gören olmasa bile mutlaka koyunugetiren insanı bir gören olduğunu belirterek, ‘Bu olayla ilgili bir bildiği,bir gördüğü olan varsa Allah rızası için konuşsun. Katil kimse elini kolunusallaya sallaya gezmesin. Bu bir insanlık vazifesidir’ diye yardım istediler.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yalvaç’ın Tokmacık köyünde akşam saatlerinde koyunlarınıalarak araziye otlatmaya çıkan 55 yaşaındaki Halil Şeker sabah eve dönmesigerekirken koyunları yalnız eve gelmiş ve ailesi tarafından aranılan şahıs köye5 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Kanlıca mevkiinde tüfekle vurulmuş haldeölü olarak bulunmuştu.

 

Haber-Foto: Nurettin Arkan / Yalvaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR