19 Nisan 2024 Cuma

CİNAYETTE ŞOK GELİŞME

CİNAYETTE ŞOK GELİŞME

Isparta

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Prof.Dr. Ahmet G.’nin öldürdüğü Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, cinayete kurbangitmeden önce 4 daire ve bir arasını 590 bin liraya, otomobilini 38 bin lirayave borsadaki 69 bin lira civarındaki hisselerini sattığı ortaya çıktı.

Doç. Dr. Özdemir ailesinin avukatı, yapılan satışlardansonra paranın nerede olduğunun araştırılması ve soruşturmanın genişletilmesiiçin savcılığa talepte bulundu.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya MühendisliğiBölüm Başkanı 2 çocuk babası 53 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G., ÇevreMühendisliği Bölümü öğretim üyesi 3 çocuk babası 42 yaşındaki Doç. Dr.Celalettin Özdemir'i, fakültede sekreter olarak çalışan ve ilgi duydukları 1çocuk annesi 28 yaşındaki Asuman S. yüzünden geçen 2 Haziran'da, odasındaboğazından keserek öldürdü. Doç. Dr. Özdemir'in cesedi olaydan 2 gün sonra,kendisinden haber alamayan ailesinin fakülte yönetimini bildirmesi ve kilitliolan odasından koku gelmesi sonucu bulundu. Olayın ardından Prof. Dr. Ahmet G.,tutuklandı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan taşeron firmanın personeliAsuman S.'nin de işine son verildi.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE EV VE OTOMOBİLİNİ SATMIŞ

Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in aile avukatı,Özdemir'in, 13 Mayıs 2014 tarihinde Selçuklu ve Meram Tapu SicilMüdürlükleri’nde 4 daire ve bir arsanın 590 bin liraya satış işleminingerçekleştirdiğini belirtti. Cumhuriyet Savcılığı'na konunun araştırılmasınıtalep eden avukatı, konuya sattığı kişi F.C.C. ile ortağı İ.P.'nin şahitolduğu, Özdemir'in satıştan elde ettiği parayı da yine yüklü miktarda parabulunan bir otomobilin bagajına koyduğu ve bu sırada çalan telefonuna"Tamam canım, hallettim, geliyorum" diye cevap verdiğini öne sürdü.

Öldürülen Doç. Dr. Özdemir'in yine aynı gün otomobilini 38bin liraya, 7 Mart günü de borsadaki hissesini 69 bin liraya sattığıbelirtildi. Doç. Dr. Özdemir'in tüm mal varlıklarından elde ettiği paranın isenerede olduğunun bilinmediği ve bunun da savcılık tarafından araştırılması vesoruşturmanın genişletilmesi istendi.

Öldürülen Doç. Dr. Özdemir'in de sekreter Asuman S.'ye dairealdığını öne sürülüp, Asuman S. adına kayıtlı gayrimenkullerin de araştırılmasıtalep edildi.

Bu arada Özdemir Ailesi'nin avukatı savcılığa, Doç. Dr.Özdemir'in Asuman S.'ye 20 bin lira verirken gördüğünü söyleyen SelçukÜniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıföğrencisi Ş.A.'nın tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukat dilekçesinde,Asuman S.'nin, Doç. Dr. Özdemir'in ailesiyle tanışırken Ş.A.'yı "Kızkardeşim" diye tanıttığını söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR