24 Nisan 2024 Çarşamba

ÇINAR'IN FOTOĞRAFI 8 BİN 500 FOTOĞRAF ARASINDA İKİNCİ SEÇİLDİ

ISPARTA'DA uzun yıllar gazetecilik yapan meslektaşımız Mehmet Çınar'ın fotoğrafı Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri 'PhotoAntalya'nın büyük ilgi gören "Antalya" konulu Instagram fotoğraf yarışmasında dereceye girdi.Isparta'nın yetiştirdiği usta gazetecilerden Mehmet Çınar, Antalya'da düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girdi. Ünlü juri üyelerinin oylarıyla Mehmet Çınar'ın fotoğrafı Antalya'nın tanıtımı için büyük bir eser olarak nitelendirildi.

Isparta

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 133’üncü KuruluşYıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğiylegerçekleştirilen Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri ‘PhotoAntalya’nınbüyük ilgi gören “Antalya” konulu Instagram fotoğraf yarışması sonuçlandı.

 

Antalya tanıtımı için önemli

 

Dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödüllerin AntalyaTicaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş yıldönümü olan 3 Nisan’da düzenlenecek GalaGecesi’nde verileceğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “UluslararasıAntalya Basın Fotoğrafı Günleri kapsamında yolu Antalya ile kesişenyerli-yabancı ayrımı yapmadan herkesin katılacağı bir yarışma düzenledik.Yarışmamız büyük ilgi çekti. Instagram’da #PhotoAntalya etikiyle yüklenenfotoğraf sayısı 8 bini geçti. Dünyanın en güzel destinasyonlarından biri olanAntalyamızın tanıtımına sosyal medya üzerinden de katkı koymak için böyle biretkinlik düzenledik. Katılan tüm Antalya dostlarına ve fotoğraf tutkunlarınateşekkür ediyorum” dedi.

 

Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin liraödül verileceğini anımsatan Başkan Davut Çetin, 12 fotoğrafın dasergileneceğini sözlerine ekledi.

 

8 bini aşkın fotoğraf yarıştı

 

Instagram’ın Türk fenomeni Mustafa Seven, ATSO YönetimKurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz Üniversitesiİletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, TFMD Başkanvekili Ümit Kozan,TFMD Genel Sekreter Yardımcısı ve Antalya Temsilcisi Öner Şan ve ATSO BasınBirimi’nden Orhan Çakmur’dan oluşan jüri, 10-27 Mart günleri arasındaInstagram’da #PhotoAntalya etiketiyle yüklenen 8 bini aşkın fotoğrafıdeğerlendirdi.

 

Yapılan değerlendirme sonucu “kartonomuz” kullanıcı isimliAytekin Aktaş’ın fotoğrafı birinci seçildi. “Chenar07” kullanıcı adıyla MehmetÇınar ikinci, “faysalgumus” kullanıcı isimli Faysal Gümüş’ün fotoğrafıüçüncülüğe layık görüldü.

 

Ayrıca 12 fotoğraf da sergilemeye değer görüldü. Bufotoğrafların sahipleri şunlar: “ozkan_mayda” Özkan Mayda, “photodiary07” EsraDuran, “tahir_akay” Tahir Akay, “tugbahan” Tuğbahan Özöd, “barkinakgul” BarkınAkgül, “bahadiray07” Bahadır Ay, “bilkanuckan” Bilkan Uçkan, “acaglar01” AhmetÇağlar, “faircrab” Melike Gül, “aktughasturk” Aktuğ Hastürk, “pnrfuat” FuatPınar, “onderkoca” Önder Koca.

İŞTE O FOTOĞRAF 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR