25 Nisan 2024 Perşembe

Cılkını çıkardılar

Cılkını çıkardılar

Isparta

Elektrik aboneleri sayaçların okunmamasını eleştirerek CLK işin cılkını çıkardı. Hem sayaç okuma bedeli tahsil ediliyor hem de zamanındaokuma yapılmayarak yüksek fatura çıkmasına neden oluyor eleştirisindebulundular 

TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle Akdeniz Bölgesinde elektrik dağıtım işini üstlenen CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi sayaç okuma işinde ipin ucunu kaçırdı. Her ay düzenli olarak okunması gereken sayaçlar neredeyse 2aydır okunmuyor. Aboneler uzun tüketim süresinden sonra elektrik faturalarının yüksek geleceğini ve dar gelirli vatandaşların bu faturaları ödemekte güçlük çekeceğini dile getirerek CLK şirketini eleştirdi.

 

    Şirketin verdiği hizmetin karşılığını abonelerden düzenli olarak tahsil ettiğini dile getiren aboneler, ‘Son olarak Aralık ayı sonu gibi okunan elektrik sayaçları Şubat ayı çıkmak üzere olduğu halde halen okunmadı. Şimdi en az 2 aylık elektrik faturası gelecek. 50-60 TL aylık ödeme yapan bir abone bu defa 120 TL gibi bir rakamlakarşılaşacak. Olan var olmayan var. Hadi ödeyemedi diyelim ne olacak? Keselektriği üstüne bir de açma kesme parası ilave et katlamalı al. Kimse kafasına göre iş yapmamalı bu işin sözleşmesinde mutlaka bu konulara yer verilmiş olması lazım. Yetkililer bu konuda şirketi neden sıkıştırmıyor?’ sözleri ile eleştiride bulundular.

 

    PERSONELTASARRUFUNA MI GİDİLDİ?

 

    Yeni yılla birlikte asgari ücretin 1300 TL olması işçi maliyetlerinin yükselmesi üzerine CLK AKEDAŞ’ın da tasarruf amacıyla personel eksiltmesi yapmış olabileceğine değinen vatandaşlar, ‘Bu işin faturasını aboneye sarmak doğru bir yaklaşım değil’ değerlendirmesinde bulundular.

 

    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BEKLENİYOR

 

    AKEDAŞ İşletme Şefi Baki Ültay yetkililerle görüştüğünü ve sayaç okuma ekibinin önümüzdeki hafta içerisinde Yalvaç’ta olmasının beklendiğini haber verdi.

Nurettin Arkan /yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

deve dikeni

18 Şubat 2016 Perşembe 13:41

EDAŞ vatandaşın ne istediğini biliyor ve onu yapıyor. kimse bağırmasın hak ettiğiniz gibi yaşıyorsunuz eskiden elektrik kesmeye gelen memura kafa tutar siyasetle halle derdiniz şimdide yapın bakalım çok teşekkür ederim CLK ya bu millete acınmaz hak ettiğiniz gibi yönetiliyorsunuz boşuna ağlamayın

Murat

17 Şubat 2016 Çarşamba 21:23

Yetmez ama evt . bu miilete her şey hak

ibrahim

17 Şubat 2016 Çarşamba 19:05

CLK holdinge uygulamalarından dolayı teşekkür ediyorum.Çok memnunum.

SALİH

17 Şubat 2016 Çarşamba 11:46

BU İŞLERDE DEVLET ELİ OLMAZSA HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜLMEZ KARDEŞİM. YOLA VE ÖZELLEŞTİRMEYE DEVAM HEDEF 2023

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR