26 Nisan 2024 Cuma

Çiçekçiler 14 Şubat İçin Hazır

Çiçekçiler 14 Şubat İçin Hazır

Isparta
 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü,geçmişi Roma dönemlerine dayanan M.S 250'li senelerden bu güne gelen aşıkların sevdiklerine hediyeler ve çiçeklerle kutlandığı bir gün olarak kutlanmaktadır. Dünya çapında kutlanan ve ilgi gören bu gün günümüzde de aşıklar arasında özel bir gün olarak kutlanmaktadır.

Bu güne özel olarak görüşlerini aldığımız Isparta'da faaliyet göstermiş olan eski TR Flora Çiçekçiler Derneği Başkanı 32 Çiçekçilik işletmecisi Bekir MANAV bu yıl güllerin 10-15 tl arası kalitesine göre satılacağı bilgisini verdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre bu sene hava şartlarının sert ve olumsuz geçmesinden dolayı yerli güllerin yetersiz kaldığı ve gül ithalatının gerçekleştirildiği bildirildi.

Ağırlıklı olarak Hollanda Amsterdam çiçek mezatından gelen güllerin asıl menşei Afrika ülkeleri.Bu yıl için Kenya Nairobiden gül getirttiklerini belirten Bekir Manav,tüm sevenleri gülsüz bırakmamak için şirketler vasıtasıyla Kenya,Ekvator,Kolombiya,Hindistan gibi ülkelerden gül getirttiklerini söyledi.

İzmir de kooperatifler aracılığıyla yaklaşık 4 milyon dal çiçeğin satışa çıkacağını belirtildi.Olumsuz hava şartlarından etkilenen Türkiye de gül üretimi yapan Adana,İzmir,Yalova,Mersin ve Antalya gibi şehirlerin gülleri bu sene yetersiz kaldı.Talebi kapatmak için getirilen güller sevgililerin elinde solarken canlanacak.

Isparta da gül fiyatlarının boy ve kalitesine göre 10-15 tl arasında satışa sunulacağı bildirildi.Ayrıca sevgililer günü dolayısıyla gülün yanı sıra phalaenopsis orkidelerde çiçekçi raflarında yerini aldı.Orkidelerinde sevgililer gününde çok tercih edilen bir çiçek türü olduğunu aktaran Manav,sevenleri Isparta da çiçeksiz bırakmayacaklarını belirtti.Çiçekçiliğin tabir yerinde ise insanoğlu yaşamında beşikten mezara kadar ihtiyaç duyulan bir sektör olduğunu belirten Manav, şöyle devam etti.

      'İnsanlar doğduklarında yeni doğum hediyesi olarak çiçek hediye ederler.Buna müteakip her sene doğum günlerinde yine çiçek hediye edilir.Hastalıkta yine çiçek hediye edilir.Sünnet düğününde,nişanda,kız istemede ve nikahta buketinden tutun gelin arabası süslemesine,törende düğün salonlarına kadar çiçekçiye ihtiyaç vardır.Evlilik yıldönümünde,özel günlerde ve en nihayet vefaatında cenaze merasiminde yine çiçekçiye ihtiyaç vardır.Yani beşikten mezara kadar ihtiyaç duyulur çiçekçiye.Bayram tatili hafta sonu tatili olamayan ve sektörü ayakta tutmaya çalışan biz çiçek sektörü çalışanları Sevgililer Gününde de sevenlere en iyi hizmeti vermeye çalışacağız' dedi.                                                                                                         

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR