20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP KENDİ İÇİNDE HESAPLAŞIYOR

Önceki gün görevden alman CHP İl Başkanı Metin Çelebi, dün basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili Ali Haydar Öner'i hedef aldı. Seçim sürecinde partilerine gerçekleştirilen bu operasyonun arkasında Öner'in bulunduğunu iddia eden Çelebi, sert ifadeler kullandı.

Isparta

GENEL MERKEZDEN NE DENETLEMEYE NE DE ZİYARETE GELEN OLDU

Vesayet altında ve kimsenin icazeti olmadan üyelerinoylarıyla seçilmiş bir yönetim kurulu olduklarını belirten Çelebi, şuaçıklamayı yaptı: "1 aydan fazladır görevimizi yapmaktaydık. Bu süreiçerisinde genel merkez örgütümüzle hiçbir irtibat kurmamıştır. Aynı süreiçerisinde ilimizde partili olmayan bazı kişilerle diyalog kurulup CHP İlBaşkanı olarak kimi görmek istersiniz diye sorulduğunu biliyoruz. Partimizdebugüne kadar il ve ilçe başkanlığı, yöneticilik yapmış kişiler varken partiliolmayan birilerine CHP İl Başkanının kimin olması gerektiğinin sorulması nekadar doğrudur? Zaten yayınlanan genelge tüzüğe aykırıdır. Hem tüzüğe aykırıgenelge yayınlayacaksın hem de tüzüğe uygun olarak yapılan seçime saygıduymayacaksın. Bu olacak şey değildir.

ALİ HAYDAR ÖNER ÖN SECİM İSTEDİK DİYE BUNU YAPTI

Bazı insanlar bedavadan, çalışmadan, emek harcamadanmilletvekili olmaya alışmış. Biz en başından beri ön seçim istiyoruz. Ancak enbaşından beri bu tavrımızdan hoşlanmayanlar oldu. Bunun başında da Ali HaydarÖner geliyor. Ali Haydar On-er'in gayretleriyle il yönetim kurulumuz 28 Ocak2015 tarihinde görevden alınmıştır. Ali Haydar beyin bu çabası yeni değildir. 2yıldır bu çabalan devam etmekteydi. Eski MYK ile bilhassa Sayın Adnan Keskin'ingenel başkan yardımcılığı döneminde bunu başaramamıştı. İl Başkanlığına bir yılönce merkez ilçe yönetiminin güvensizlik bildirilerek görevden alınmış olaneski merkez üçe başkanı arkadaşımız atanmıştır. Bu arkadaş 2011 yılı genelseçimlerinde Ali Haydar beyin seçim bürosu sorumlusuydu. Bir yıl önce görevdenalınan kişiyi Ali Haydar Bey ahde vefa örneği sergileyip, iade-i itibarsağlamak amacıyla ü yönetim kurulunu görevden aldırmıştır. Bir milletvekilininuğraşacağı işler bunlar değildir. Kendisine oy verenler ondan hizmet beklemektedir.

KENDİ DÜMEN SULARINDA ADAM ARIYORLAR

4 yıllık süreç içerisinde 2 seçim yaşadık. Bu süreiçerisinde Ali Haydar Bey kaç kez Isparta’ya gelip çalışmıştır? Kendisine oyverenlerin hangi sıkıntısına çare olmuştur? Örgütün hangi programına katılmıştır?Takdirlerinize sunuyorum. Artık Isparta’da eli çantalı milletvekilleriistemiyoruz, ki yönetim kurulumuzun görevden alınma gerekçesi tüzüğün 43/Bmaddesi gereğince çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış olarakgösterilmiştir. Bir aylık süre içerisinde genel merkezden ne bir denetleme nede bir ziyaret olmadığı halde il yönetim kurulunun seçimini dikkate almayanlaracaba hangi bağdaşmaz tutumumuzu tespit etmiştir. Bu konuda ne bir rapor ne deaçıklama vardır. Ancak bazı kişilerin diyalogları sonucu kendi dümen sularındaadam arama çabasıdır. Tüzüğün 43/B maddesinin uygulanması gereken birisi varsao da Ali Haydar Öner'dir. Örgütüne gelmeyen, seçim bölgesinde bulunmayan birmilletvekilinin başarısızlığının tescilidir. MYK toplantısında Ah Haydar Öner'inyönlendirmeleriyle genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl'ün hakkımızda olumsuzgörüş bildiren konuşmaları sonucu bizleri hiç tanımayan MYK üyeleri, oybirliğiile görevden alınmamıza karar vermişlerdir.

İTİRAZ VE YARGI HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Kararla ilgili genel merkeze itirazda bulunacağız. Ayrıcayargı yolunda gerekenler yapılacaktır. Bazı il yönetim kurulu üyelerinin ildışında olması sebebiyle görevimizi pazartesi günü hazırlıklarımızıtamamladıktan sonra yeni atanan arkadaşlara teslim edeceğiz. 2,5 yıldır görevyapan arkadaşlara teşekkür ediyor ayrıca göreve yeni atanan arkadaşlara dabasanlar diliyorum.

ÖNSEÇİM OLMAZSA ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLECEĞİM

Öte yandan eski CHP İl Başkanı ve Milletvekili aday adayıVedat Şenol da Genel Merkezin görevden alma için bildirdiği gerekçenininandırıcı ve samimi olmadığını savundu. Isparta’da önseçim istedikleri için ilyönetiminin görevden alındığına vurgu yapan Şenol, "Esas görevden alınmasebebi budur. Ayrıca çeşitli konularda gösterdiğimiz duruşlarda etkili oldu amaAli Haydar Beyin uzun süredir bu örgütle uyuşmaması ve örgütle eylem birliğiyapmayışı, rahatsız olması genel merkez nezdinde yaptığı girişimler sonucudur.Hayırlı olsun. Önseçim talebimiz hiçbir zaman bitmedi. Parti meclisi toplantısı15 Şubat'ta olacak. O toplantıda bu konular görüşülecek. Hangi illerde nasılbir yol izleneceği o gün belli olacak. Isparta’da önseçim mi olacak yoksabirileri kontenjandan ya da merkezden tepemize mi getirilecek, bunlarıgöreceğiz. Önseçim olduğu sürece aday adaylığıma devam edeceğimi beyan etmekistiyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da önseçim olduğu takdirde bumücadelelerini sürdürmelerini istiyorum. Eğer önseçim yoksa merkezden adaybelirleme ya da kontenjan gönderilirse ben adaylıktan çekileceğim. Önseçim içinaday olacağını söyleyeceğini arkadaşlara da aynı tavsiyede bulunuyorum"şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CHP Lİ

31 Ocak 2015 Cumartesi 18:12

Basının manşetine bak 'CHP de iç savaş: hesaplaşıyorlar' Metin bey yapma allahaşkına partiyi bu tip sipekülaskonlarla mahvediyorsunuz bırak arkadaş sen görevden alındıysan yada görevin onaylanmadıysa ne olmuş yani yerinize getirilen arkadaşlar yunanistandanmı geldi tamam arkadaş böyle uygun görüldüyse eyvallah bu bir hizmet yarışı bugün bayrak bende yarın bir başkasında olabilir hayırlı olsun önümüzde bir seçim var tüm gücümüzle hepberaber bu seçimden başarılı çıkmak için çalışacağız demek zormu

Y.Bademli

31 Ocak 2015 Cumartesi 14:46

Yenişarbademli belediye başkanı Mustafa ERDEM'i de bu atamaya tepki vermek için istifaya çağırıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Yenişarbademli de bir daha CHP Belediye Başkanlığını kazanamayacaktır. CHP nin Yenişar da 100 kadar oyu olmasına rağmen MHP ve diğer sağ partili sağ duyulu arkadaşların desteği ile 2 dönemdir Yenişar da CHP seçimi kazanmıştır. Ancak CHP Merkez Yönetimi Yenişarlı birini CHP il Başkanlığına layık görmemiştir. Bu nedenle diyoruz ki oylar artık Yenişar da MHP'ye..

yenişarlı

31 Ocak 2015 Cumartesi 14:44

Sayın Mustafa ERDEM.... Gereğini yap. Ne bekliyorsun. Sen bu arkadaşlar sayesinde Belediye Başkanı oldun. Bizim arkadaşlarımızı il başkanlığına layık görmeyeni biz de istemeyiz. İstifanı bekliyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR