04 Mayıs 2024 Cumartesi

Hilmi Yılmaz'ın 23 Nisan mesajı

Hilmi Yılmaz'ın 23 Nisan mesajı

Isparta

Türkiye Kamu-Sen Isparta İl Temsilcisi ve Türk-Tarım Orman Sendikası 32 Nolu Şube Başkanı Süleyman Hilmi Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Tarihte kurtuluş mücadelesini milletin temsilcileriyle birlikte yöneten ve yine milletin ortak iradesi ve meclisin hükmü ile bir devlet kuran başka bir ulus yoktur. Bütün Türk milletinin yüreğinde yeşeren ve kurtuluş mücadelesi ile savaş meydanlarında kurulan cumhuriyeti, dünya çocukları için bayram ilan eden başka bir lider de yoktur.

Atatürk'ün “Türk milletinin asırlar süren aranmalarının özü ve O'nun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali” olarak nitelediği Türkiye Büyük Millet Meclisi, sürmekte olan bir mücadelenin içinde başlamış ve bu kutsal mücadeleyi başarıya ulaştıran kararlara imza atmıştır. Bu yönüyle de dünya parlamentoları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Bizim Meclisimiz hürriyet mücadelesini bizatihi cephede verdiği için Gazi Meclis unvanını almıştır.

Bugün Gazze’de, Urumçi’de, Kırım’da , kısacası dünyanın dört bir yanında masumları katleden, çocuklara kıyan, tıkanmış ve çarpık düzenin alternatifi; 104 yıl önce egemenliğini milletin azim ve kararlığında bulanların temelini attığı, Türk modelidir. Türk Asrı, en çalkantılı dönemlerde, işgal altındaki bir milletin hürriyet ve istiklal mücadelesinin meşruiyetini meclisten aldığı, her kararı milletin iradesine dayandırdığı, adil paylaşıma, insan haklarına ve adalete dayalı, dünya için kaçınılmaz bir medeniyet önerisidir. Türk milletinin asırları aşan bu medeniyet tasavvuru, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İstiklal mücadelesi veren kahraman ecdadımızın emekleriyle Türkiye Cumhuriyeti olarak vücut bulmuş, bu devleti kuran necip Türk milleti ise iradesini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ortaya koymuştur. Bu nedenle bugün 104. Yıldönümünün kutladığımız Meclisimizin Türk tarihi için olduğu kadar dünya medeniyeti için de mümtaz bir öneme sahip olduğu gerçeği göz ardı edilmemeli, asırlık emanete asla zeval verilmemelidir.

Bugün tarifsiz acılar, paha biçilemez bedeller ödeyerek kazandığımız hürriyetimiz ve özgürlüğümüz, ülkemizin bazı belediyelerinde pervasızca heba edilmek istense de işgal artığı bazı kendini bilmez hadsizler, Türk milli mücadelesinin ölmez eseri devletimize, İstiklal Marşımız ve Bayrağımız yoluyla saldırmak gafletine kapılsa da Türk milletinin sarsılmaz iradesi bu yurdun her karışında sapasağlam ayakta ve teyakkuz halindedir.

Bir asır önce yedikleri tokadın acısını hala çıkaramamış olanların hezeyanları, terör örgütlerine karşı verdiğimiz tavizsiz mücadelenin sonucunda tarihin çöplüğüne süpürmek üzere olduğumuz mahfiller neticesinde Türk ve Türkiye düşmanlarına attığımız şamarın sesi, bölücü sofralarda DEM’lenmiş partililerden gelmektedir. Devletimizin, özgürlüğü sindirememiş, hürriyetin manasını anlayamamış, milli birlik ve beraberlikten nasibini alamamış bu güruha gerektiği cevabı yasal yollardan en kısa sürede vereceğine inanıyoruz.

İçinde bulunduğumuz şartlar, ecdadımızın emanetini ve Türk Yüzyılı hedefine kararlılıkla ilerleyen milletimizin değerlerini korumayı vazife bilen bireyler gerektirmektedir. Bu değerlerimizin başında da hakimiyetin sahibi olan milletimizin iradesinin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi gelmektedir. Sevgili çocuklarımızın bu emanete sahip çıkacağından hiç şüphe duymuyor, ülkemizi aydınlık geleceğe, müreffeh yarınlara taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı bütün çabalarında onlara destek vereceğimize ve daima yanlarında olacağımıza söz veriyoruz. Çünkü, çocuklarımızı seviyor ve onlara güveniyoruz. Kahraman ecdadımızın azim, kararlık, kabiliyet, ve milletlerine olan bağlılıkları; bugün karşı karşıya bulunduğumuz sorunların aşılmasında çocuklarımızın en büyük ilham kaynağı olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız münasebetiyle, sevgili çocuklarımızın bayramlarını tebrik ediyor, hepsini kucaklıyoruz. TBMM’nin İlk Başkanı, hayallerimizin mimarı, cumhuriyetimizin banisi Aziz Atatürk’ü, kurucu kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, İlk Meclis’in muhterem mebuslarını saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR