24 Nisan 2024 Çarşamba

Chomsky, Sdü'deki Kongreye Katılacak

Dünyanın en ünlü dil bilimcileri arasında gösterilen Amerikalı Noam Chomsky, Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) düzenlenecek 1. Üniversitelerarası İngiliz Dili, Edebiyatı ve Dilbilimi Kongresi'nde video konferans yöntemiyle konuşma yapacak.

Isparta

Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Doç. Dr. Ömer Şekerci,yaptığı açıklamada, akademik kariyerlerine yeni başlamış genç akademisyenlerile dil ve edebiyat alanında lisansüstü çalışma yapmayı düşünen öğrencilerimotive etmek, hızlı bir şekilde akademik camiaya kazandırarak ülkedekinitelikli akademisyen sayısını arttırma amacını taşıdığını söyledi.

 

Kongrenin Türkiye'de kamu ve özel üniversitelerdeki önemlibilim insanlarıyla genç araştırmacıları bir araya getirerek yerel ve küreselbazda katma değer oluşturulacağını anlatan Şekerci, temelde lisans velisansüstü İngiliz dili, edebiyatı ve dilbilimi öğrencilerini hedeflediklerinikaydetti.

 

Kongreye Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Instituteof Technology'den Prof. Dr. Noam Chomsky'in video konferans yöntemiylekatılacağına dikkati çeken Şekerci, Chomsky'nin dil, edebiyat ve küreselsorunlar hakkında bir saatlik konuşma yapacağını bildirdi.

 

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü ve Kongre OrganizasyonKurulu Üyesi Fatih Cebeci de kongrenin son derece önemli bir etkinlikolacağını, Türkiye'ye büyük kazanımlar getireceğini kaydetti.

 

Cebeci, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak etkinliğedestek vermekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR