23 Nisan 2024 Salı

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK!

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, vatandaşlara uyarıda bulunarak piknik alanı dışında mangal yakılmaması gerektiğini vurguladı. Değirmenci, “Piknik alanı dışında ormanlarda ateş yakılırsa tespiti halinde cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

Isparta

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken sıcaktan bunalan insanlar hava almak ve ailesiyle güzel vakit geçirmek için piknik alanlarına akın ediyor. Yaz aylarında artan orman yangılarına sebep olan etmenlerin başında da bilinçsiz mangal yakımı geliyor. Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, bu konuda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ormanlık alanlarda piknik ve mesirelik alanlarının bulunduğunu dile getiren Değirmenci, “Buraları vatandaşlarımızın yaz aylarında gidip hava alabileceği, nefes alabileceği hem spor hem de piknik aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri şekilde düzenledik. Ancak bizim için problem olan sahalarımız bu alanların dışında piknik için ateş yakılması. Bizim göstermiş olduğumuz 12 piknik alanı ile belediyelere ait alanlarda piknik yapmalarında sorun yok. Fakat piknikten sonra mangallarını söndürmeden bırakıp gitmemelerini rica ediyoruz. Mangalı suyla tamamen soğutup ondan sonra alandan ayrılsınlar. Bizim gösterdiğimiz alanların dışında piknik yapmak için ormanlık alanlara girmesinler. Eğer tespit edilirse buralardaki vatandaşlara kanunda cezaları var. Gerekli işlemlerin ardından mahkemeye sevk ediliyorlar” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

22 Ağustos 2015 Cumartesi 22:19

KIZIL CAMLARI , KURANDA GECEN ZEYTINLIKLERI YAKANLAR ACABA HICMI ALLAHTAN KORKMUYORLAR! RABBIM HEM ONLARI ÖZENE BEZENE YARATMIS, HEM ICINDE ENVAI CESIT HAYVANCIKLARIN YASAM ALANI YAPMIS, HEM HER SEYI TABIAT ICIN MENFEAT VE BIR DÜZEN SEBEBI KILMIS! KÜCÜCÜK KARINCANIN CIKARDIGI GAZ OZON TABAKASINI TAMIR EDIYOR! TABII ANLIYABILENE!!!!!

MAHMUT AKSU

22 Ağustos 2015 Cumartesi 16:42

yıl 2013. Yer sütçüler ilçesi yeşilyurt köyü karadağ mevkii. 2 gün üst üste orman yangını çıkıyor. ilk gün rüzgarın az olması nedeniyle yayılmayan yangın ertesi gün tekrar yakılarak başarılıyor.yangın olan alanı 48 saat süreyle beklemesi gereken orman müdürlüğü ortalarda görünmüyor. bölgede herhangi bir mermer çalışması veya izni varmı diye verilen dilekçeye hiç bir mermer çalışması ve izni yok deniliyor. yıl 2015 aynı bölgede mermer ocağı açılması için orman müdürlüğü toplantılar yapıyor!!!!!!

MAHMUT AKSU

22 Ağustos 2015 Cumartesi 16:22

Mustafa Değirmenci, Yer sütçüler ilçesi çandır köyü söğüt yaylası akçal yangın kulesi gümü köyü tarafı. titreyen kavaklar mevkii. tamamen kanunsuz, hukuksuz bir şekilde mermerciler tarafından kesilen, katledilen 100 lerce katran çam ağacı kaçak olarak yapılan yol ve bu yol ve bu yolun sonunda yapılan mermer çalışması. sütçüler şefin böyle bir yol ve çalışma yok diyor ya orman şefin yalan söylüyor yada bu yolu ve bu yolun sonundaki mermer çalışmasını sen veya görkemli biri kaçak olarak yaptınız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR