19 Nisan 2024 Cuma

Cenk Topaloğlu pandeminin üniversite hazırlıkta etkilerini anlattı

Cenk Topaloğlu pandeminin üniversite hazırlıkta etkilerini anlattı

Isparta

Özel Bil koleji ve Vatan Kurs Kurucusu olan Fizik öğretmeni Cenk Topaloğlu, pandeminin üniversite hazırlıkta etkilerini yazdı.

Topaloğlu açıklamasında; "Covid 19 hayatımızda birçok  şeyi çok değiştirdi. Ekonomiyi, ticareti, sağlığı, psikolojiyi  sosyal yaşamı ve tabii ki eğitim ve öğretimi. Belki de bu pandemiden dolayı en çok etkilenen iki alan var.  Yiyecek içecek sektörü ve eğitim. Hiç hazır olunmadığı anda okular uzaktan eğitime başladı. Bunun  için ne teknik alt yapı, ne öğretmen ne de öğrenci ve velisi. 
Bu yüzden uzaktan dersler pek görüldüğü gibi başarılı seyretmedi. Devlet okullarında derslere katılım %25 lerde kalırken Özel okullara bu % 80 lere ulaştı. Özel okul öğrencileri dışa daha az bağımlı kaldılar. Bir çok öğrenci bir çok dersten özel ders almak zorunda kaldı. Bu da doğal olarak özel ders bağımlığını ve masrafı artırdı. 

Pandemi yüzünden öğrencilerin konu eksiklikleri daha arttı. Ve sevgili öğrenciler ders ortamından, çalışmadan koptu. Bilirsiniz öğrencilerin sömestr tatili ve yaz tatili sonrası okula alışma süreci 1 veya 2 hafta sürer. Şimdi birçok öğrenci neredeyse 1 yıldır okullardan uzak. Bu boşlukta gençler zaman geçirmek için farklı alışkanlıklar da edindi. Çoğu zamanının büyük bölümünü bilgisayar veya telefon başında oyun oynayarak video ve ya film izleyerek geçirdi. Bu boşluğu yakalayan yayın sektörü bizi ve gençleri televizyon ve ekran başına bağlamak için bir çok dizi ve film yayınlamaya 
başladı. 

    Gençler de haklı olarak bunlar arasında kaybolup gitti. Peki bundan sonrası ne olacak? Ne olmalı?
Olacağı şu; Özel sektör öne çıkacak. Öğrenciler ve veliler bu tarafa yönelecek. Özel sektör de rakamları daha makul seviyelere çekecek, ve elbirliği ile ilimiz ve Vatanımız öğrencilerine daha kaliteli ve seviyeli eğitim öğretim verecek. Öğrenciler 1 yerine 2, 2 yerine 3 çalışacak ve eksik olduğu konu ve dersleri tamamlayacak. 

Sayın Bakan ve Bakanlık yetkileri geçen yıl yapılan YKS’de 12. Sınıfın 2. Dönem konularının sorulmayacağını söyleyerek gerçekleştirdiler. Ama 2021 ve 2022 YKS de konu kısıtlaması yok. Gençler tüm ders ve konulardan sorumlu. Dahası gelecek yıl ne olacağı belli değil.

Bu süreçte  üniversite hazırlık  sistemi de değişti.

İlimiz Isparta (https://www.osym.gov.tr/TR,2057/ossde-illere-gore-sinav-sonuc-bilgileri.html) adresinde görüleceği üzere 35. Sırada. Yorum yapmayacağım. Bence ilimiz hak ettiği yerde değil. Isparta önceki yıllarda YKS sınavlarında daha yukarılardaydı. 
Bu gün itibarıyla 12. Sınıf öğrencileri ne kadar çalışabiliyorlarsa çalışmalı, eksik konularını kısa sürede tamamlamalı. 11. Sınıf öğrencileri ise artık ciddi ciddi hedef koymalı hedeflerine nasıl ulaşabileceklerini düşünmeli ve şimdiden sınava hazırlanmaya başlamalı.10. sınıf öğrencileri 9 u tekrar etmeli. 9. Sınıflar özellikle matematik çalışmalı, diğer derslerin de genel kavramlarını öğrenmeli. 

Biz Özel Isparta Bil koleji Anadolu lisesi olarak 6 ve 12 kişilik sınıflarda yeni normale hazır ortam ve sınıflar da Üniversite hazırlığa başlayacağız. Yazın da Bakanlığın İzin verdiği şekilde gerek yüz yüze gerekse Uzaktan eğitime başlayacağız. Velimiz ödemelerini aylık olarak yapacak, Uzaktan eğitime geçildiği aylarda % 30 daha az ödeyecek. 

Oklumuz şehir merkezinde butik bir okul. Ulaşım sorunu olmayan bir noktada. Kıyafet zorunluluğu yok. Bunlarda velimize yansıyacak. Bil kolejleri çatısındaki okulumuz Hibrit eğitimle yoluna devam edecek. Öğrenciler  bu imkanlardan faydalanacak ve ciddi bir eğitim öğretim  görecek” dedi.
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR