23 Nisan 2024 Salı

CEMAATLERİN KUCAĞINA DÜŞMEYECEK

İçişleri Bakanlığı yurt yapımı için yaklaşık 3,8 milyon ödeneği gönderdi...

Isparta

Yalvaç İlçesinin en önemli sorunlarından birine, nihayet Paralel yapıyla mücadele etme adına da olsa el atılmasını mutlulukla haber aldık. 

 

Yıllardır ilçemize gelen orta öğretim öğrencilerinin en büyük sorunu olan barınma sorununun çözülmesine katkı sağlayacak olan ve Yusuf Ziya Göksu Oyun Alanı’nın arkasında yer alan eski kız yurdunun yerine yapılacak orta öğretim yurdu için İçişleri Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından 3.767.964 TL ödenek gönderildiği öğrenildi. 

 

Ödeneğin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hesabına aktarıldığı, ihalenin bu müdürlükçe yapılacağı kaydedildi. İnşaatın yapılacağı alanda bulunan eski kız yurdunun da yıkım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. 

 

200 yataklı, erkek ve kız yurdu olarak ayrı girişlere sahip olarak yapılacağı belirti len yurt için önümüzdeki günlerde ihalenin yapılmasının ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. 

 

Yurtla ilgili bu güzel haberin ardından vatandaşlarımız, dershane sorununun da çözümü için harekete geçilmesini ve gerekli adımların atılmasını bekliyor.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SİVİL VATANDAŞ

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:53

daha 2 sene öncesine kadar bu cemaate önayak olanlar devlet kadrolarını bu cemaat adamı ile dolduranlar bugün öküz öldü ortaklık bitti sistemi ile cephe alıp neden engel barikat kurma telaşında?? Menfaatler bitti kavgalar başladı....

ali

18 Ağustos 2014 Pazartesi 11:59

din bütün cemaat tarikatların kontrolünden çıkarılmalıdır.okuldaki din öğretmenleri diyanet ne iş yapıyor.dini hep istismar ediyorlar.bir de cuma günleri imamlar sürekli yardım istemekden vazgeçseler iyi olur.imamlara müezzinlere maaş vermeseler kaçı camiye gelip namaz kıldırır?

ali

18 Ağustos 2014 Pazartesi 11:54

serbest apartlar denetlensin.

reza zerrab

17 Ağustos 2014 Pazar 15:01

çoruma reza zarrab imam hatip lisesi açılacaktı. başbakan öyle demişti. hayır sever reza zarrab ıspartaya da bir hayır işlese. ayak kabı kutuları bizden olsun, sadece içini dolduruversin. herkes kimin hayırsever olduğunu kimin hırsız olduğunu biliyor ama işine gelmeyen %51,78 için belirtiyorum ki hırsızlığa prim verdiniz. yarın en değerli herşeyinizi kaybetmiş olacaksınız. Hırsızı kollayarak çok iyi iş becermiş gibi öğünenler de kendine dindarlık kisvesi buyurmuşlar. Allah hepsini ıslah etsin.

BÜYÜK TÜRKİYE

17 Ağustos 2014 Pazar 14:18

YAKINDA NE PKK KALACAK NE DE TKP. MARKSİSTLER DE KOMÜNİSTLER DE SİYONİSTLER DE DİNİ KENDİNE GÖRE YORUMLAYAN CEMAAT VE TARİKATLER DE YENİ TÜRKİYE POTASINDA YA ERİYECEK YA DA KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR! CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNDERLİĞİNDEKİ BÜYÜK TÜRKİYEYİ HİÇBİRİNİZ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!

mehmet tuna

18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:39

Ülke iran veya suriye olmasında önceki türkiye iyiydi.

SİZ ÖĞLE ZANNEDİN

17 Ağustos 2014 Pazar 11:58

Pazartesi günü okul müdürlerinin puanları açıklanacak takip edin AK-Paralelin galibiyetini.

Ahmet selami

17 Ağustos 2014 Pazar 10:30

Evet cemaatlerden kurtarın meydan TKPne, PKKya kalsın

MÜCAHİT KARACA

16 Ağustos 2014 Cumartesi 22:23

Cemaatlerin hepsi dini kendilerine göre yorumluyorlar. İşlerine geldiği gibi uyguluyorlar dini emirleri. Din eğitimi onların eline bırakılamazdı zaten.

İmam Hatipli

16 Ağustos 2014 Cumartesi 22:05

Eskiden devlet eliyle din öğretilmediği için cemaat ve tarikatler dolduruyodu boşluğu ama şu anda elhamdülillah her yere imam hatipler açıldı Cumhurbaşkanımız sayesinde, bundan sonra dinimiz bu okullarda öğretilecek, bu okullardan nice Tayyip Erdoğan'lar çıkacaktır Allah'ın izni ile. Paralelin beli kırıldı sayılır. başka paralellerin çıkmaması için çok önemli bu yurtlar. bi cemaatten kurtuluyorken diğer cemaatlerin kucağına düşmemek için yüzlerce yurt yapmalı Cumhurbaşkanımız.

Ne ocu ne bucu Allah yolunda giden bir yolcu

17 Ağustos 2014 Pazar 20:13

Dünkü CHP ciler solcu komünistler bugün AKP li olmuş AKP yi savunmaya çalışıyorlar ama bu güzel AKP yi berbat edip batırıyorlar asıl gelecekteki yeni parelelciler bu sülük gibi AKP nin sırtından rant yapanlar yarın bu ayak sizin kuyruğunuza bassın sizde parelel yapı olursunuz ve eski delikleriniz olan CHP,PKK ya geri dönersiniz.Allah boş şeylerle uğraşırken canımızı almasın hesabında ona göre olacaktır.Çekinin o musibet ve beladanki geldiği vakit sadece zalimlere mahsus olmayıp,masumlarıda yakar

che

16 Ağustos 2014 Cumartesi 21:28

Tayyip Erdoğan'la fikirlerim taban tabana zıt olmasına rağmen ilk defa bu konuda takdir ettim kendisini. Yeter artık kurtarın gençliğimizi şu tarikatçıların ellerinden. Gençlerin beyinlerini uyuşturuyor bu herifler.

Yurtların Devamı Lazım

16 Ağustos 2014 Cumartesi 20:49

Geçen gün menzilci bi kamu görevlisi arkadaşa sordum, "sana başbakan bi iş verse, şeyhin de o işi yapma dese ne yaparsın?" diye, bana cevabı şeyhim ne derse onu yaparım! Arkadaşlar bu nasıl bir islam anlayışıdır? Dinimiz Ulu'l emre itaati emrederken sen nasıl olur da şeyhini dinlersin? Senin şeyhin ne anlasın devlet yönetmekten? Burada Sayın Cumhurbaşkanımız bakkal dükkanı mı yönetiyo yoksa tüm dünyanın gıpta ile seyrettiği büyüyen Türkiye'yi mi? Onun için çok isabetli buldum bu yurtları.

Yeni Türkiye

16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:22

çok geç kalınmış hamleler bunlar. devlet bu yıldan itibaren tüm imkanlarını seferber etmeli ve üniversite gençliğini cemaat ve tarikatlerin ağından kurtarmalı. devletimizin imkanlarının yetmediği yerlerde Türgev devreye girmeli ve cemaat ve tarikatlerin devlet içinde devlet haline gelmelerinin, hükümete paralel çalışmalarının önü alınmalıdır. Yoksa Yeni Türkiyenin önüne taş koyacak, onu raydan çıkarmaya çalışacak yapıların kökleri kazınmamış olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR