29 Mart 2024 Cuma

Çatısız Evde 6 Kişinin Yaşam Mücadelesi

Çatısız Evde 6 Kişinin Yaşam Mücadelesi

Isparta

Adana'da eşi ve kız kardeşi cezaevinde olan kadın, 3 çocuğuna ve yeğenlerine sahip çıkarak ailesini ayakta tutuyor.

 

Merkez Sarıçam ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'ndeki elektrik bulunmayan evde, 3 çocuğu ve 2 yeğeniyle yaşayan Gönül Özer (40), trafik ışıklarında sattığı kalem ve boncuklardan kazandığı günlük 15-20 lirayla eve ekmek getirmeye çalışıyor.

 

"Yarı aç yarı tok geçiniyoruz"

 

Özer, yaptığı açıklamada, kocası Vedat Özer'in Mersin'deki bir cinayete adı karıştığı için 17 yıl hapis cezası aldığını ve Isparta'da cezaevinde bulunduğunu belirtti.

 

Kız kardeşinin cezaevinde olmasından dolayı iki yeğenine de baktığını dile getiren Özer, "Eşim beş yıldır cezaevinde. Isparta'ya naklettiler. Param olmadığı için yanına gidemiyorum, göremiyorum. Kız kardeşimde bir yıldır cezaevinde. 2 yeğenime de ben bakıyorum" dedi.

 

Hayırsever komşularının ara sıra verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını anlatan Özer, "Çatıda daha önce su toplandı.Çöker diye altında durmuyorduk. Başka bir odada yatıyorduk. Yağmur nedeniyle bir hafta önce evimizin çatısı çöktü. Çok şükür kimseye bir şey olmadı ama yataklarımız bir çok eşyamız kullanılamaz hale geldi. Yağmur evin içine doluyor. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Kime müracaat edeceğimizi bilmiyoruz. Yarı tok, yarı aç günler geçiriyoruz. Sabahları kalkıp plastik toplamaya çıkıyorum. Param olursa boncuk ya da kalem almaya gidiyorum. Bunları trafik ışıklarında satıyorum. Günlük 15-20 lira ne kazanırsam eve getirip çorba, yemek yapmaya çalışıyorum. Allah ne verirse onu yiyoruz. Yapamazsam aç kalıyoruz" diye konuştu.

 

Oğlu Selçuk'un (16) maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bıraktığını ifade eden Özer, gencin plastik atık toplayarak eve katkı sunmaya çalıştığını söyledi.

 

Çocuklarıyla zor durumda olduklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan ve yetkililere yardım çağrısı yapan Özer, "Çocuklarım,yeğenlerim ve ben perişan durumdayız. Kimseyi tanımıyoruz. Kimseye müracaat etmedik. Okumuşluğum yok. İz bilmem, yol bilmem. Lütfen bize yardım eli uzatılsın. Gönderirlerse bir kap yemek yiyoruz" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

25 Şubat 2016 Perşembe 14:14

yalvaca ceza evi yapilacak diye sevinenlere ithaf olunur! Yalvaca ceza evi yapilacak diye sevinen esnafa daha dogrusu! Suca bulasip cezaevine düsmüs vatandasin , arkasinda biraktiklari aileler yakinlarini ziyaret icin yol parasi bile bulmakta zorlanirken , buradan kendilerine kazanc cikacagini umanlara gercekten sasiyorum!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR