25 Nisan 2024 Perşembe

ÇANTASI DOLU DÖNDÜ

64.Hükümette yeniden Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Günaydın, Isparta'ya çantası dolu döndü.

Isparta

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, MHP'liIsparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ziyaretinde Isparta HayvanBarınağı Projesi için 3 aydır onay bekleyen orman alanı tahsis kararını anındaimzaladı. Bakan Eroğlu'nun onayıyla Mehmet Tönge Mahallesi'nin üst tarafındaKatı Atık Düzenli Depolama alanı yolu üzerindeki 47 dönümlük orman alanıIsparta Belediyesi'nin kullamınına tahsis edilmiş oldu.

ISPARTA İÇME SUYU İÇİN 3.GÖLET SÖZÜNÜ YENİLEDİ

Belediye Başkanı Günaydın'ın Orman ve Su İşleri Bakanlığıziyaretinde Isparta'nın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak böyleceEğirdir Gölü'nü devreden çıkaracak 3.gölet projesi de gündeme geldi. BakanEroğlu, Darıderesi 2 Göleti'nden sonra Andık mevkiinde de içme suyuna tahsisli3.göletin yapılacağı sözünü yeniledi. Bakan Eroğlu, ilk Isparta ziyaretindeBelediye Başkanlığı'nı da ziyaret etme sözü verdi.

Turizm yoluna TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Günaydın, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ileyapılan protokol kapsamında asfaltlanan Sütçüler Yazılı Kanyon yolununfotoğraflarını Bakan Erdoğan'a gösterdi.

'SİZİN BELEDİYENİZ'

 Belediye BaşkanıYusuf Ziya Günaydın, dün saat 09.30'de Orman ve Su İşleri Bakanlık makamındakikabulünden sonra görüşmenin ve ziyaretin detaylarını Akdeniz Gazetesi GenelYayın Yönetmeni Soner Toros'a anlattı. Orman ve Su İşleri Bakanı VeyselEroğlu'nun Isparta'yı çok seven, değerli ve nezaketli bir insan olduğununaltını çizen Günaydın, "sayın Bakanımız bizleri çok yakından ve ilgili ilekarşıladı ve dinledi. Kendisinin gösterdiği nezaket ve önem beni çok etkiledi.Kendisini Isparta Belediyesi'ne davet ederken 'sizin belediyenize beklerim.Orası sizin de belediyeniz' dedim. Kendisi ilk Isparta ziyarteinde mutlakaIsparta Belediyesi'ne geleceğini ve bizleri ziyaret edeceğinin sözünüverdi" diye konuştu.

YAZILI KANYON TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanı Günaydın, Orman ve Su İşleri BakanıEroğlu'na Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü ile Belediye arasındaki protokolkapsamında yapılan Yazılı Kanyon Yolu asfaltlama çalışmaları ile ilgili debilgilendirme yaptığını anlattı. Ziyarette turizm yolunun fotoğraflarını dasunduğunu belirten Günaydın, "sayın Bakanımız yaptığımız asfaltçalışmalarından oldukça etkilendi. Yazılı Kanyon yolunun aranılan özelliklerdebir turizm yolu olarak asfaltlandığı, işaretlemelerinin yapıldığınıfotoğraflardan görünce memnuniyetini ve teşekkürlerini ifade etti. SayınBakana, Isparta Belediyesi'nin bu asfaltı maliyeti fiyatına yaptığı, Isparta'yave turizme hizmet amacını güttüğünü anlattı. Ve bu çalışmadan devletin 1.5milyon TL parasının cebinde kaldığı bilgisini verdik" dedi.

47 DÖNÜME HAYVAN BARINAĞI

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Yazılı Kanyon yoluçalışmalarından memnuniyeti karşılığında anında 3 aydır onay bekleyen HayvanBarınağı Projesi yer tahsisi evraklarını istettiğini anlatan Günaydın,"sayın Bakanımız 'maden biz bize böylesine güzel bir hizmette yardımcıoldunuz. Biz de sizin isteklerinizi yerine getirelim' diyerek Hayvan Barınağıiçin bekleyen orman alanı tahsis kararımızı hemen imzaladı. Sayın Bakanınimzasıyla Hayvan Barınağı Projesi için 47 dönümlük orman alanı IspartaBelediyesi'ne geçmiş oldu. Şimdi burada çok güzel, bölgesel bir hayvan barınağıinşa edeceğiz. Sokak hayvanlarını burada barındıracağız, koruyacağız. Burayırehabilitasyon anlamında da değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

ANDIK'A 3.GÖLET

Belediye Başkanı Günaydın, ziyarette Isparta'ya sözü verilen3.göletin de gündeme geldiğini söyledi. Günaydın, "Sayın BakanımızIsparta'da verdiği sözü unutmamış. Isparta'nın daha sağlıklı su içmesi vegelecekteki su ihtiyacını çözümlemek için Andık mevkiinde yapımı istenen göletiçin verdiği sözü yeniledi. Gölet çalışmalarına biran önce başlanacağını ve buprojenin mutlaka Isparta'ya kazandırılacağını söyledi. Sayın Bakanımızımakamından ayrılırken Isparta Belediyesi'ne davet ettim. İnşallah ilk Ispartaziyaretinde belediyemizi ziyaret edecek" diye sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ispartali

28 Kasım 2015 Cumartesi 22:34

Saol bakanim tesekkürler Ak parti tesekkürler Türkiye Isparta herseye layik ilcelerin lagim sulari egridir gölüne lütfen akmasin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR