24 Nisan 2024 Çarşamba

Çandır'da yanan alanlar rehabilite ediliyor

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Sütçüler ve Bucak'ta yanan orman alanlarında rehabilite çalışmalarına devam ediyor.

Isparta

​Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy Ağustos ayında Sütçüler ve Bucak Orman İşletme Müdürlüklerinde çıkan yangınlarla ilgili arazi incelemesi yaparak, yangın sahalarında yapılan çalışmaları denetledi.

Bölge Müdürü Ulusoy’a yangın sahalarında, Sütçüler İşletme Müdürü Ayhan Arat, Bucak İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, İşletme Şefleri ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden Fahri Kaya eşlik etti. Bölge Müdürü Ulusoy yangın sahası üretim çalışmaları, yapılan yollar, feromon tuzakları ve yangın sonrası diğer faaliyetlerle ilgili değerlendirme yaptı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy yangın görmüş sahalarda, üretim ve boşaltma çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek sahalarda gençleştirme çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini, yangın bölgesinde böcek tasallutuna meydan verilmemesi için uygulanan tuzak ağacı ve feromon tuzaklarının kontrollerinin yapılarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi talimatı verdi.

Bölge Müdürü Ulusoy, gelecekte çıkabilecek olası yangınlar için gerekli yangınla mücadele tesislerinin de oluşturularak yerleşim yerleri için koruma bantlarının tesis edilmesi, teknik ve takvime uygun bir çalışma ile sahalarımızın yeniden yeşil örtüsüne kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Bölge Müdürü Refik Ulusoy Bucak ve Sütçüler İşletme Müdürlüklerindeki yangın sahalarında yapılan özverili çalışmalar için tüm personele teşekkür etti ve yeniden bu tür afetlerin yaşanmaması dileklerinde bulundu.​ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mahmut aksu

25 Ekim 2021 Pazartesi 16:46

Ey müdür bu yangın nasıl olduda camiliköy tarafına atladı tek bir arazöz bu yangını bayduç hattına geçmesini engelleyecek Ken neden yapmadı ve yangın neden çıktı müfettişler ne oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR