18 Nisan 2024 Perşembe

CAN ÇOK SERT KONUŞTU

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas can, bazı gazete ve internet sitelerinde kendisi ve kurumu hakkında ortaya atılan kasıtlı ve yalan içeren haberlere sert tepki gösterdi. Can, hem hukuki süreci başlattıklarını belirtirken, bu yapılan haberlerin ısıtılıp ısıtılıp sürekli gündeme getirilmesine de anlam veremediğini kaydetti.

Isparta

ISPARTA Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, "Göreve başladığım günden buyana Isparta'da eğitim kalitesinin çıtasını yükseltmenin ve fiziki şartların düzetilmesi için elimden geleni yaptığım halde bizim başarılarımıza yalan haberlerle gölge düşürmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum"dedi.

İŞTE CAN HAKKINDA YAPILAN O HABERLER

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan bir memurunMilli Eğitim Müdürlüğü'ne soruşturma başlatması soruşturma yürütmesi hukukenmümkün değildir. Sadece Maarif Müfettişleri Başkanları yönetmeliğine bakıldığında bile bu anlaşılabilir. Dolayısıyla bu haberde yer alan Baş Müfettiş dosyayı kapatıncaya Çankırı'ya sürüldü iddiasıyla hukuki tamamen yoksun yalan bir haberdir.

Milli Eğitim teşkilatında geçmişte yaşanan "müdüryokken sınav ücreti ödendi" icraatlarına bu dönemde bir yenisi eklendi.Milli Eğitim Bakanlığı Isparta Maarif Müfettişleri Başkanlığı sözlü ve yazılı şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can hakkında araştırma dolayısıyla soruşturma başlattı. şeklindeki haber içeriğiniz de yalandır. Çünküİl Müdürü hakkında maarif müfettişler başkanı soruşturma başlatamaz.

Maarif Müfettişleri Başkanı dosyası kapatınca Çankırı ya düz müfettiş olarak sürüldü iddiasını da tamamen asılsız ve yalandır.  Çünkü İsmail Çoban Çankırı'ya maarif müfettişleri başkanı olarak görevlendirildi. İl Müdürünün gelmediği sınavlardan para aldığı iddiası da tamamen yalandır.

Ayrıca bu haber Akdeniz Gazetesi'nde yaklaşık olarak 6 ay önce çıkmışken bu haberin 6 ay sonra aynı şekilde noktası virgülüne dokunulmadan aynen yayınlanması hangi basın ahlaki ilkeleri ile açıklanmaktadır. Ayrıca bu tip haberlerin birileri tarafından düğmeye basılarak yapıldığı intiba oluşturmaktadır.

Bu haberlerin ısıtıp ısıtıp yayınlanması ile internet siteniz hangi amaca matif olarak çalışmaktadır. Bu şekilde hem il müdürünün hem müdürlüğümüzün itibarını zedeleyici yalan haberlere imza atarak neyi amaçladığınız anlaşılamamıştır. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

29 Mayıs 2018 Salı 16:32

Maarif Müfettişi İsmail ÇOBAN'ın hem bankasyada hesabı vardı hem FETÖ nün aktifsen sendikasına üyeydi. İhraç ettiler. Bi yolunu bulup geri dönmüş. İsmail ÇOBAN'a çoooooook dikkat etmek gerekir

AK PARTİLİ

07 Ocak 2016 Perşembe 10:29

Sayın müdürüm burası Isparta. Olmuş şeyi olmamış gibi, ya da olmamış şeyi olmuş gibi göstermekte üstümüze yoktur. Dikkat et. Doğru bildiğin yoldan şaşma. Yalnız bazı müdürlerde mesai kavramı çok ama çok zayıf. Çoğunu tanınan ve alnı secdede olan insanlar. Farkında olmamadan haram para yiyorlar. Onların günaha girmelerini engelle. Saygılar. Ayrıca ameliyat olmuşsun, acil şifalar.

?????

06 Ocak 2016 Çarşamba 23:15

Haber yalansa ayıp.Gerçek se çok çok ayıp.Ama neticede bir ayıp var. Gerçek olan bence M.EĞ.de başarı nerede? Tepeden inme bir Müdür.Her hangi bir başarı varsa söylesinler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR